16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Să joace de plăcere, apoi pentru bani“

„Să joace de plăcere, apoi pentru bani“

Cu câteva zile înainte de a se retrage din activitatea sportivă, portarul echipei feminine de handbal SCM Craiova, Ildiko Barbu, le-a dat câteva sfaturi tinerelor handbaliste, care vor să-i calce pe urme. „Shumi“ va evolua vineri (ora 17.30) în ultimul meci, unul demonstrativ, în Polivalentă, cu Oltchim.

Ildiko Barbu, portarul echipei feminine de handbal SCM Craiova, a participat ieri la ultima sa conferinţă de presă din cariera de jucătoare, care s-a întins pe o perioadă de aproape 20 de ani. Cea alintată de colege „Shumi“ va pune vineri mănuşile în cui, dar nu înainte de a participa la un meci demonstrativ, special pentru ea. Oficialii clubului SCM, sub culorile căruia Ildiko a evoluat în ultimii patru ani, au vrut să-i mulţumească jucătoarei, de 37 de ani, şi au organizat un meci amical în compania campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea. Partida va avea loc vineri, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă, iar Jakob Vestergaard va veni în Bănie cu toate vedetele, mai puţin Alison Pineau, care a părăsit echipa vâlceană.
„Sunt onorată că oficialii de la SCM Craiova s-au gândit să îmi organizeze un meci de retragere, chiar în compania Oltchimului, echipă la care am jucat şi am avut mari satisfacţii. Este ultimul meci din cariera mea şi aştept lumea în număr mare. Las poarta Craiovei pe mâini bune. Nichita este un portar care îmi place. Voi veni în continuare la meciurile Craiovei“, a spus jucătoarea care îşi doreşte să devină mamă.
Ildiko Barbu şi-a reamintit cum a venit în Bănie. „Acum patru ani când am venit echipa era în liga secundă. Este singura mea experienţă în liga secundă. Am declarat atunci când am semnat că îmi voi încheia cariera la Craiova. M-a încântat proiectul Craiovei. Eu ştiam că în anul următor se va da în folosinţă Polivalenta, dar nu a fost aşa şi am jucat pe la Caracal, Filiaşi, Severin. A fost greu, dar, după ce am intrat în Polivalentă, totul parcă a fost şters cu buretele“, a povestit una dintre cele mai bune handbaliste din România.
Ildiko Barbu le-a dezvăluit reţeta succesului mai tinerelor sale colege de la SCM, dar şi junioarelor care practică handbalul: „Să muncească, să joace handbal de plăcere, cu sufletul, apoi să se gândească la bani. Eu m-am dedicat sută la sută acestui sport. Sunt o jucătoare împlinită chiar dacă am făcut sacrificii. Nu regret nimic. Consider că cel mai important rezultat al meu este titlul de campioană mondială de tineret obţinut în Brazilia“, a adăugat portarul craiovean.

Burcea: Va fi eroina meciului

Bogdan Burcea, antrenorul lui Ildiko Barbu pentru ultimele zile, a avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia: „Este o sportivă unică. Rar am întâlnit în cariera mea din handbal, de peste 17 ani, o sportivă cu asemenea atitudine profesionistă, devotată şi cu atât talent pentru postul de portar. Regret enorm că ne despărţim din punct de vedere profesional, dar rămânem prieteni. În numele tuturor îi mulţumesc pentru prestaţia ei pe parcursul acestor ani“. Tehnicianul SCM Craiova a spus că „Shumi“ va fi eroina întâlnirii SCM-Oltchim: „Ea va fi eroina. Merită un meci reuşit şi sper să-i onorăm cum se cuvine cariera. Dacă în minutul 59 Oltchim va conduce, o vom trimite pe Shumi în poarta lor ca să fie câştigătoare. Din respect pentru ea, clubul Oltchim va veni cu echipa completă“. Biletele la meciul de vineri costă cinci lei, iar copiii sub zece ani au gratuitate.
Bogdan Bălan, directorul SCM Craiova, i-a urat lui Ildiko Barbu să-şi împlinească repede visul de a deveni mamă: „O înţelegem şi îi respectăm decizia. Îi mulţumim pentru ce a făcut în poarta Craiovei în cei patru ani“.

Moroşanu&Co. intră pe parchet în pauza meciului

În pauza meciului de handbal va avea loc un eveniment inedit. Protagoniştii galei de K1 Superkombat World Grand Prix, programat sâmbătă (ora 22.00) tot la Craiova, vor fi prezentaţi publicului. „Este o acţiune care cred că este în premieră la nivel mondial, adică participanţii la o gala K1 să fie prezentaţi în pauza altui eveniment sportiv de anvergură, în faţa a câteva mii de spectatori. La finalul partidei vom oferi şi 100 de invitaţii spectatorilor“, a spus ieri promotorul Eduard Irimia. Cătălin Moroşanu, Benjamin Adegbuyi, Sebastian Ciobanu, Ionuţ Atodiresei şi alţii vor lupta în cadrul galei, cel mai ieftin bilet costând 30 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS