13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo – Argint pentru România la Campionatul European

Judo – Argint pentru România la Campionatul European

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de argint la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European de judo de la Budapesta, fiind învinsă, în finală, de rusoaica Natalia Kuziutina, informează Mediafax. Campioana europeană en-titre, Andreea Chiţu, a obţinut o victorie facilă în primul meci din grupa C, la categoria 52 de kilograme, cu italianca Elena Moretti şi a trecut apoi, la fel de uşor, de Gili Cohen (Israel), câştigând grupa şi calificându-se în semifinale.În penultimul act, Andreea Chiţu a luptat cu Mareen Kraeh (Germania), pe care a învins-o prin yuko. În finală, sportiva antrenată de Florin Bercean a întâlnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, aceeaşi adversară din finala CE din 2012, dar a fost învinsă prin wazari şi a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint.

Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au revenit sportivelor Majlinda Kelmendi (Kosovo) şi Laura Gomez (Spania).

La ediţia din 2012 a Campionatului European, în Rusia, Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur a categoriei.

Tot joi, ceilalţi sportivi din delegaţia României intraţi în competiţie nu au trecut de primele tururi. Pe rând, au fost eliminaţi Carmen Bogdan şi Monica Ungureanu (cat. 48 kg), vicecampioana olimpică Corina Căprioriu (57 kg), Cătălin Brătulescu (60 kg) şi Remus Lazea (66 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS