10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Bayern Munchen a umilit-o pe FC Barcelona cu 4-0 şi este cu un picior în finala Ligii Campionilor

Fotbal – Bayern Munchen a umilit-o pe FC Barcelona cu 4-0 şi este cu un picior în finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen a confirmat forma excelentă din ultima vreme printr-o victorie de senzaţie, 4-0 cu FC Barcelona, marţi seara, pe „Allianz Arena“, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, şi este cu un pas în finală, informează Agerpres.

Bayern a dominat clar fizic şi tactic meciul cu o Barcelonade nerecunoscut, cu un Leo Messi aproape inexistent. Noua campioană a Germaniei a marcat prin Thomas Müller (‘25, ‘82), Mario Gómez (‘49) şi Arjen Robben (‘73), dar la golurile doi şi trei sunt semne de întrebare în privinţa corectitudinii. 
Bayern a început în forţă şi a ratat prima ocazie în minutul 2, când şutul lui Robben a fost respins de Valdes. Echipa lui Heynckes, finalistă în ediţia trecută a competiţiei, a deschis scorul în minutul 25, după un corner, prin Müller, care a trimis în plasă recentrarea lui Dante. La doar patru minute Barca a avut şansa de a restabili egalitatea, dar Messi a ratat. 
După pauză, Bayern s-a desprins după golul marcat de Mario Gómez (‘49), din nou după un corner, dar atacantul s-a aflat într-o poziţie suspectă de offsaid. Müller (‘52), Ribery (‘56) şi Robben (‘58) au irosit şi ei ocazii bune de gol, iar Barca a replicat printr-o situaţie în care Bartra s-a pierdut cu firea în careul advers (‘62). 
Barcelona a fost groggy şi Bayern a mai punctat o dată, în minutul 73, la capătul unui contraatac purtat de Ribery şi finalizat de Robben, dar o contribuţie a avut şi Thomas Müller, care l-a faultat în atac pe Jordi Alba. Bartra a ratat o ocazie uriaşă de a readuce campioana Spaniei în joc (‘76), singur în careul lui Neuer. 
Thomas Müller (‘82) a dat lovitura de graţie, după o centrare a lui Alaba, marcând golul al patrulea. 
Returul va avea loc pe 1 mai pe Camp Nou, dar o calificare a catalanilor pare imposibilă după jocul de la Munchen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS