9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Ştef este mândră de eleva sa, Georgiana Enache

Claudia Ştef este mândră de eleva sa, Georgiana Enache

Situaţie inedită la CSM Craiova! Claudia Ştef se antrenează cot la cot cu eleva sa, Georgiana Enache. După ce, în luna martie, cele două sportive au obţinut aur şi argint la naţionale, zilele trecute, Georgiana a devenit campioană balcanică, performanţă de care Claudia Ştef este tare mândră.

În vară, după Jocurile Olimpice de la Londra, mărşăluitoarea craioveană Claudia Ştef (34 de ani) părea hotărâtă să renunţe la sportul de performanţă. Cea mai importantă atletă de la CSM Craiova considera atunci că locul 38 ocupat în proba de 20 de kilometri marş reprezintă un rezultat dezamăgitor. „Mă despart cu greu de această lume minunată a competiţiei, dar pentru fiecare vine momentul în care trebuie să spună «gata». Iar pentru mine acum a venit“, spunea Claudia atunci, într-un mesaj postat pe Facebook.
Ulterior, Claudia Ştef a revenit asupra deciziei, dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu putea renunţa la antrenamente şi la plăcerea de a face sport.
Cea mai valoroasă mărşăluitoare din ţară se antrenează cot la cot cu eleva sa, Georgiana Enache, care are 23 de ani. Cele două au fost şi adversare luna trecută, la Campionatul Naţional de marş de la Reşiţa, şi au ocupat primele două locuri. Claudia a obţinut un nou titlu de campioană, iar eleva sa a încheiat cursa de 20 de kilometri marş pe locul doi. Bucuria experimentatei sportive craiovene, care la fel ca şi Georgiana are dublă legitimare CSM Craiova – CSU Reşiţa, a fost dublă. „M-am bucurat mai mult pentru Georgiana, pe care am ajutat-o în timpul cursei să scoată un timp bun, un record personal. Practic, am dus tempo-ul pentru ea. Pentru mine a fost ca un antrenament mai uşor. Eu am luat o grămadă de medalii la campionatul naţional. Ea este la început de drum, are potenţial şi o ajut. A fost şi anul trecut să se pregătească alături de mine în Portugalia“, a spus ieri Claudia.

Rezultatele se obţin
cu sacrificii

Weekendul trecut, Georgiana Enache a participat cu delegaţia României de atletism la Campionatul Balcanic din Turcia şi a obţinut un rezultat de excepţie – medalie de aur la senioare, în condiţiile în care ea încă e la tineret. „Este o victorie importantă pentru Georgiana, un ascendent moral. A fost concurenţă, dar ea a reuşit să se impună şi o felicit. Concursul acesta a picat foarte bine pentru că urmează Cupa Europei în luna mai. Este o competiţie care, după părerea mea, este mai puternică decât un Campionat European pentru că vin mai multe sportive dintr-o ţară.
Va urma Campionatul European de tineret, unde sperăm la o clasare în primele şase dacă totul decurge conform programului, apoi Campionatul Mondial, dacă va face baremul“, a adăugat antrenoarea Claudia Ştef. Aceasta apreciază eforturile Georgianei, care a ales o probă extrem de grea: „Este greu, la marş, să treci de la junioare la tineret, apoi la senioare, şi multe fete renunţă, pentru că creşte distanţa. Georgiana stă la 15 kilometri distanţă de Craiova, face naveta să vină la două antrenamente, şi sunt mândră de evoluţia ei în ultima perioadă“.

Claudia concurează doar în ţară

Referitor la activitatea sa ca sportivă, Claudia Ştef a spus că în 2013, deşi nu acesta fusese planul iniţial, se va concentra doar pe competiţiile interne: „Aş fi vrut să merg la un concurs la Sesto San Giovanni, la un Grand Prix, pe 1 mai, dar am considerat că pregătirea nu a decurs cum aş fi vrut eu şi am renunţat, pentru că nu îmi place să nu concurez la cel mai înalt nivel. La Campionatul Balcanic, am preferat să meargă Georgiana pentru că nu putea merge la Cupa Europei direct, experienţa aceasta o va ajuta. De aceea, anul acesta am renunţat la competiţiile internaţionale şi voi mai concura doar la Campionatul Naţional în aer liber, în rest mă voi concentra pe pregătirea Georgianei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS