22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDamila nu glumeşte în privinţa promovării

Damila nu glumeşte în privinţa promovării

Vâlcenii de la Măciuca speră ca jocul rezultatelor să îi avantajeze în continuare, fiind de părere că pot sărbători promovarea în Liga I la finalul sezonului.

Părea o glumă bună afirmaţia finanţatorului Dan Niţu din vară, când la cheful de promovare în elaşonul secund a punctat că Damila Măciuca va lupta pentru promovarea în Liga I. După cele 21 de etape scurse, alb-verzii ocupă poziţia a patra în clasamentul seriei a 2-a, cu 28 de puncte, fiind la o distanţă de şase puncte de primul loc, ocupat de Corona Braşov, trei puncte de ocupanta poziţei secunde, ACS Poli Timişoara, şi la un punct de UTA Arad (locul trei). Care a fost secretul parcursului de până acum? „Multă muncă şi seriozitate“, a răspuns preşedintele grupării oltene, Lucian Munteanu. „Atât noi, cei din conducere, cât şi jucătorii şi antrenorii, ne-am străduit să facem o treabă cât mai bună şi se pare că ne-a reuşit. În iarnă apăruseră şi voci care spuneau că după plecarea lui Erik Lincar, lucrurile nu vor mai sta atât de bine, că noul antrenor, Claudiu Niculescu, este începător şi că rezultatele nu vor mai fi la fel de bune ca în tur. S-au înşelat, pentru că experienţa vastă ca jucător l-a ajutat enorm pe Claudiu Niculescu, dovadă că suntem în grafic pentru promovare. În iarnă am cântărit situaţia şi am zis ca obiectivul să fie locul trei, dar la modul cum au evoluat lucrurile, noi am avut un parcurs foarte bun, iar jocul rezultatelor ne-a fost favorabil, putem spera la promovare“, a declarat Lucian Munteanu, pentru GdS.

„Ne batem cu Timişoara şi UTA pentru locul doi“

Conducătorul Damilei Măciuca, Lucian Munteanu, a afirmat că lupta pentru promovare se va da până în ultima etapă a Ligii a II-a, şi că vâlcenii au şanse mari să termine pe locul secund, prima poziţie părând să fie adjudecată de Corona Braşov. „Pentru noi urmează un meci important, de şase puncte, cum se zice. Vom juca sâmbătă (mâine – n.r.) cu ACS Poli, la Timişoara, şi trebuie să obţinem un rezultat pozitiv. Nu-mi mai este teamă deloc, pentru că în ultimul timp am jucat multe meciuri de acest gen, ultimul fiind cu UTA, pe care l-am câştigat. Lupta pentru promovare se va da până la final. Am analizat parcursul fiecărei adversare şi am ajuns la concluzia că noi avem şanse mari să terminăm pe locul doi. Prima poziţie cred că va fi ocupată de Corona Braşov. Noi ne batem cu Timişoara şi UTA pentru locul doi, şi eu zic că avem un lot mai bun decât adversarele noastre. Important este să nu pierdem la Timişoara, unde nu vom conta pe golgheterul echipei, cu patru reuşite, Albert Voinea, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Pe ACS Poli am văzut-o la lucru vinerea trecută, la Slatina. Am fost împreună cu Niculescu la meci. El şi-a luat notiţe, iar acum nu ne rămâne decât să confirmăm forma bună pe care o traversăm“, a spus preşedintele Damilei.

„Dacă vom promova, vom juca la Vâlcea, nu la Craiova“

În această iarnă s-a vehiculat ideea că Damila Măciuca ar putea evolua la Craiova în cazul în care va promova în Liga I, însă Lucian Munteanu a punctat faptul că echipa vâlceană va juca pe „Municipalul“ din Zăvoi, „aşa cum este normal“. „Ştiu că s-a vorbit şi că s-a scris că am putea juca la Craiova, pentru că stadionul din Drăgăşani, pe care jucăm acum, nu îndeplineşte condiţiile de licenţiere, dar nu va fi aşa. De la suporteri a pornit ideea că vom juca la Craiova. Au fost multe mesaje de acest gen pe reţelele de socializare, dar nu va fi aşa. Fiind o echipă a judeţului Vâlcea, este normal să jucăm în Zăvoi, iar de acest lucru s-a ocupat unul dintre finanţatorii echipei, Dan Niţu, care a ajuns la un acord cu patronul celor de la CSM, Cătălin Rufă, şi cu oficialităţile locale. În curând se va parafa înţelegerea, iar directorul nostru sportiv, Bogdan Medrea, va încheia cu această hârtie dosarul de licenţiere. Acum nu ne rămâne decât să confirmăm pe teren că avem valoare“, a încheiat preşedintele Lucian Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS