15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCinci titluri europene pentru Wu Quan-Li Craiova

Cinci titluri europene pentru Wu Quan-Li Craiova

Luptătorii de wushu de la clubul Wu Quan Li („Forţa celor cinci pumni“) din Craiova au obţinut un număr impresionant de medalii la Campionatul European de wushu tradiţional, încheiat duminică la Sala Polivalentă din Bucureşti.
Cei 16 sportivi ai clubului craiovean, conduşi de antrenorul lotului naţional de Wing Chun, Silviu Obeanu, au participat la 27 de probe, reuşind să urce pe podiumul competiţiei de 12 de ori, din care de cinci ori pe cea mai înaltă treaptă, obţinând râvnitele titluri de campioni europeni.
Craiovenii care au intrat în posesia aurului european au fost: Andrei Gheonea, dublu medaliat, în probele de Other traditional quanshu şi Tui Shou, Adriana Ştefan – la Qingda, Alex Ionuţ Obeanu – la Qingda şi Miruna Rădulescu – la Other traditional quanshu. Sportivii de la Wu Quan Li au mai obţinut şi patru medalii de argint, după cum urmează: Adriana Ştefan – la Other traditional quanshu, Marius Barbu – Tui Shou, Robert Dănilă – Qingda şi Andreea Moraru – la Other traditional quanshu. Elevii lui Silviu Obeanu au urcat de trei ori pe a treia treaptă a podiumului, medaliaţii cu bronz fiind: Marius Barbu – la Other traditional quanshu, Robert-Tehodor Moraru – la Other traditional quanshu şi Andreea Ignat – la Other traditional quanshu. Competiţia a fost de anvergură, reunind peste 550 de sportivi din 24 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS