16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1: Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), învingător în Marele Premiu al Chinei

Formula 1: Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), învingător în Marele Premiu al Chinei

Pilotul spaniol Fernando Alonso (Ferrari), dublu campion mondial, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, desfăşurat azi pe circuitul de la Shanghai, înregistrând cu această ocazie cea de-a 31-a victorie din cariera sa, informează Agerpres.ro.
Alonso a fost înregistrat la capătul celor 56 de tururi de pistă (305,066 km) cu timpul de 1h36min.26sec.945/1000, reuşind să-i devanseze cu 10,1 secunde pe finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus), în timp ce pe poziţia a treia, la 12,3 secunde, s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position.
Germanul Sebastian Vettel (Red Bull), deţinătorul titlului mondial, s-a clasat pe poziţia a 4-a, la 12,3 sec, urmat de britanicul Jenson Button (McLaren), la 35,2 sec. de învingător, astfel că în primele cinci locuri ale cursei chineze s-au aflat toţi cei cinci campioni mondiali participaţi la actuala ediţie a Marelui Circ.
Cursa de la Shanghai a fost una intensă, marcată de numeroase schimbări de pneuri, fiind dominată însă de la un capăt la altul de Alonso.
În clasamentul general continuă să conducă Vettel, cu un avans de trei puncte faţă de Raikkonen, în timp ce Alonso a urcat pe poziţia a treia, depăşindu-l pe Hamilton.
Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 21 aprilie, în Bahrein.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS