5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni joacă azi primul meci al finalei cu Tomis Constanţa

Voleibaliştii craioveni joacă azi primul meci al finalei cu Tomis Constanţa

Ajunsă până unde puţini visau, în finala campionatului Diviziei A1, echipa masculină de volei SCM-U Craiova va disputa astăzi şi mâine primele două partide ale confruntării cu Tomis Constanţa, echipă care a dominat autoritar competiţia internă şi care deja se consideră campioană. Ambele partide din finală se vor desfăşura la Constanţa, de la ora 17.00 (în direct la Neptun TV).
Echipa-surpriză a campionatului, SCM-U Craiova, nu vrea să se mulţumească cu medalia de argint, chiar dacă Tomisul are doar două înfrângeri în acest sezon. Dan Pascu, tehnicianul formaţiei oltene, a vorbit ieri, pentru GdS, despre starea de spirit din lotul craiovean înainte de confruntările cu formaţia dobrogeană: „Constanţa porneşte cu prima şansă, dar ne vom bate cu ei fără teamă. Ne vom lupta pentru fiecare minge, iar  valoarea îşi va spune cuvântul. Chiar dacă în primele două partide nu vom câştiga vreuna, dacă vom lua seturi la Constanţa, avem speranţe pentru jocurile de la Craiova. Vom simţi că adversarii nu sunt invincibili, cum se cred. Băieţii noştri sunt optimişti, cred în şansa lor. Va juca fiecare pentru el, să demonstreze că are valoare, şi pentru echipă“. Delegaţia craioveană a plecat ieri-dimineaţă spre Constanţa şi, deşi pe foaie pot fi trecuţi doar 12 jucători, au făcut deplasarea toţi cei 14 componenţi ai lotului alb-albastru, pentru a-şi susţine colegii.
În finală se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Meciul trei al finalei va fi la Craiova, pe 15 aprilie, iar al patrulea, dacă va mai fi nevoie, o zi mai târziu, tot în  Bănie. Dacă, după patru jocuri, va fi egal, disputa decisivă va fi pe 21 aprilie, la Constanţa.
Craiova s-a calificat în finală după ce a eliminat în penultimul act campioana Remat Zalău, cu 3-0, iar Tomis Constanţa a învins în semifinale pe Explorări Baia Mare, tot cu 3-0. În sezonul regulat, constănţenii au câştigat ambele meciuri cu oltenii. În tur, la Constanţa, când Dan Borota făcea parte din echipa Tomis, SCM-U a câştigat două seturi, fiind învinsă cu 3-2, iar în retur, când meciul nu mai avea nici o miză, formaţia dobrogeană a câştigat cu 3-0 în Polivalenta din Bănie, fiind, de altfel, singura echipă care i-a învins pe elevii lui Pascu de la intrarea în Polivalentă.

Tomis Constanţa are vitrina plină de trofee

Adversara oltenilor din finală, Tomis Constanţa, a dominat, alături de Remat Zalău, competiţia internă în ultimii ani. Formaţia pregătită de bulgarul Martin Stoev are un palmares impresionant în ultimii opt ani: şase cupe ale României, campioană de trei ori, vicecampioană de patru ori. Vara trecută, Constanţa a participat, în premieră, în Liga Campionilor. De partea cealaltă, echipa SCM-U Craiova a făcut paşi mărunţi în cei cinci ani de când evoluează în prima ligă sub această titulatură. Mai întâi a avut ca obiectiv evitarea retrogradării, apoi accederea în play-off. Sezonul trecut, elevii lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru s-au clasat pe locul opt. Lotul formaţiei SCM-U Craiova cuprinde jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Bogdan Bratosin, Nicu Ghionea, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Teodor Milotin, Dan Borota, Ion Ion Velicu, Vladimir Jovic, Filip Todor, Ştefan Someşan, Adrian Briscan, Ionuţ Teleleu şi Dragoş Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS