14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, puşi la încercare de „lupi“

Pandurii, puşi la încercare de „lupi“

Elevii lui Cristi Pustai vor susţine sâmbătă un meci foarte important contra Petrolului Ploieşti,
şi ea o pretendentă la locurile de cupe europene

Pandurii Târgu Jiu va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 19.30 (Digi Sport 1), formaţia Petrolul Ploieşti, partida contând pentru etapa a 25-a din Liga I. Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante pentru ambele combatante, întrucât şi oltenii, dar şi oaspeţii lor, vizează participarea într-o cupă europeană. Antrenorul gorjenilor, Cristi Pustai, cunoaşte valoarea adversarilor şi le cere elevilor săi să fie precuţi.
„E o echipă foarte bună, dar nu zic că nu o putem învinge. Noi suntem o echipă care jucăm altceva acasă decât în deplasare. Astea sunt meciuri în care te simţi fotbalist, când joci cu adversarul direct, cu locul 4, cu locul 5. Suntem pe locul 3 şi, dacă sâmbătă batem, ne păstrăm poziţia. Acesta este un meci foarte important, în care, dacă pierzi, poţi să pierzi poziţia a treia. Dar asta nu înseamnă că, dacă pierzi, nu mai ai şanse“, a declarat Pustai, într-o conferinţă de presă. „Putem să câştigăm sâmbătă dacă suntem un grup unit, o echipă, dacă păstrăm o distanță bună între compartimente, dacă suntem o echipă aşezată pe patru linii. Orice câştig se realizează cu mult efort şi multă muncă. La organizare, este un meci la care trebuie să fim foarte apropiaţi cu liniile, să nu lăsăm spaţii. Greşelile din defensivă la meciul cu Rapid au fost cam mari şi neforţate de adversar şi asta e mai greu de înţeles. Trebuie să evităm aceste greşeli, dar, v-am spus, nu seamănă meciurile Pandurilor de acasă cu cele din deplasare“, a completat antrenorul Pandurilor.
Cristi Pustai nu va putea conta pe serviciile lui Claudiu Voiculeţ şi Matulevicius.

Contra se teme

De partea cealaltă, tehnicianul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat că meciul cu Pandurii Târgu Jiu este „un veritabil derbi pentru un loc în cupele europene“. „Este, poate, cea mai grea deplasare a noastră de până acum, un veritabil derbi pentru un loc în cupele europene. Întâlnim o echipă redutabilă pe teren propriu, cu jucători foarte buni, în care stilul lui Petre Grigoraş a rămas implementat. Noi suntem neînvinşi în acest an şi dorim să recuperăm punctele cedate după semieşecul cu CFR. Sper să ne ridicăm la aşteptările unui asemenea joc. O parte din vina egalului din etapa trecută îmi aparţine, poate m-am grăbit cu schimbarea a treia, în minutul 64. Sper că am învăţat ceva din meciul cu CFR Cluj şi eu, şi băieţii. Trebuie să recunosc faptul că m-aş mulţumi şi cu un punct la Târgu Jiu“, a spus Cosmin Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS