12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa de Cupa Davis a României, din scandal în scandal

Echipa de Cupa Davis a României, din scandal în scandal

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, sâmbătă, după primul antrenament al echipei de Cupa Davis în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi“ din Braşov, pentru partida cu Olanda, programată în perioada 5-7 aprilie, că jucătorul gorjean Florin Mergea (locul 76 ATP la dublu) a refuzat convocarea la lot. Cosac a menţionat că Florin Mergea a fost convocat de căpitanul nejucător Andrei Pavel, însă Mergea a anunţat printr-un e-mail că nu va onora chemarea la lot. „Chiar nu este adevărat că Andrei Pavel nu l-ar fi convocat pe Florin Mergea. Avem e-mail-ul prin care Mergea spune că nu răspunde convocării. Nu este normal ce se întâmplă acum, ca înaintea meciului să apară un astfel de scandal creat artificial. Nu este la mijloc nici un fel de răzbunare a nimănui. Mergea a fost chemat de Andrei Pavel, a refuzat şi ar trebui să îşi asume acest lucru“, a spus Cosac.
Fără Mergea, în meciul cu Olanda, România va fi reprezentată de Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) şi Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu). Căpitanul nejucător al echipei Olandei, Jan Siemerink, a convocat jucătorii clasaţi cel mai bine în ierarhia ATP, Robin Haase (locul 50), Igor Sijsling (locul 74), Thiemo de Bakker (locul 102) şi Jean-Julien Rojer (locul 13 la dublu).
Un obişnuit în echipa României de Cupa Davis în perioada în care Ciprian Porumb era căpitan nejucător, Florin Mergea a fost singurul component al echipei tricolore care nu a semnat cererea către FRT pentru demiterea lui Porumb şi repunerea în funcţia de căpitan nejucător al lui Andrei Pavel. Odată cu instalarea lui George Cosac în fruntea FRT, căpitanul nejucător Ciprian Porumb a fost înlăturat, în locul lui venind Andrei Pavel. „Cneazul“ l-a chemat doar pe Tecău şi probabil a preferat să aibă trei jucători de simplu pentru duelurile cu olandezii. Asta în condiţiile în care Mergea şi Tecău câştigaseră fără probleme întâlnirile cu Danemarca şi Finlanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS