14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, cel mai iubit adversar în Bănie

Oltchim, cel mai iubit adversar în Bănie

http:http://www.youtube.com/watch?v=8hZ0JGOxDgw

Handbalistele de la SCM Craiova au fost învinse, aseară, de Oltchim Râmnicu Vâlcea, în Polivalentă, scor 20-25 (10-10). După meci, Ada Nechita şi colegele sale au fost asaltate de spectatori, craiovenii fiind dornici să facă poze cu semifinalistele Ligii Campionilor.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a fost învinsă, aseară, pe teren propriu, de campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 20-25, într-o partidă restantă din cadrul etapei a 17-a din Liga Naţională. Oltchim a atras ca un magnet spectatorii, care au umplut Polivalenta. Nu ştim câţi dintre aceştia s-au gândit că SCM ar putea fi prima echipă din campionatul intern care va învinge campioana în acest sezon, dar la final aproape nimeni nu a părăsit sala supărat.
SCM Craiova a început în forţă. A deschis scorul şi a condus mai mereu pe tabelă, în timp ce jucătoarele Oltchimului păreau că au probleme de concentrare. În minutul 11, „galacticele“ au preluat conducerea (scor 3-5), dar două goluri consecutive ale Danei Băbeanu au apropiat SCM pe tabelă, pentru ca în minutul 26 gazdele să conducă la două goluri diferenţă (scor 10-8), spre satisfacţia celor 4.000 de spectatori. Până la pauză, jucătoarele danezului Vestergaard au mai marcat două goluri, egalând situaţia. De la vestiare a ieşit parcă o altă echipă a Oltchimului. Mica Brădeanu, Katarina Bulatovic, Iulia Curea, Iulia Managarova şi Alexandrina Barbosa şi-au arătat tăria braţului, marcând gol după gol, unul mai spectaculos ca altul. De partea cealaltă, fetele lui Bogdan Burcea ori au nimerit bara, ori au trimis mingea departe de poarta adversă. 
Experienţa şi-a spus cuvântul, iar Oltchim a început să se distanţeze pe tabela de marcaj, la trei-patru goluri, chiar şase (16-22, minutul 49).
Băileşteanca Ada Nechita, preferata publicului din echipa vâlceană, a marcat două goluri, primul abia în minutul 47, dar ce-i drept a jucat mai puţin. 
În final, campioana României s-a impus la cinci goluri diferenţă (20-25), dar un rol important în a limita proporţiile scorului l-au avut cei doi portari de la SCM Craiova, Ildiko Barbu şi Mia Vlăsceanu, cu câteva intervenţii salvatoare.
La finalul meciului, portarii echipei Oltchim, Paula Ungureanu şi Silvia Navarro, care îşi sărbătoresc ziua de naştere în această perioadă, au primit din partea unei fane câte un tort.
„Galacticele“ au poposit minute bune în sală pentru a saluta publicul, să facă poze şi să acorde autografe, iar fanii le-au urat să câştige Liga Campionilor.
Oltchim rămâne lider neînvins în campionat, cu 15 victorii din tot atâtea meciuri, iar SCM Craiova staţionează pe locul 10, penultimul, cu 11 puncte acumulate. 

Întârziere de 20 de minute din cauza vizelor medicale

Partida a început cu 20 de minute întârziere, deoarece două jucătoare străine din lotul Oltchimului nu aveau viza medicală la zi pe carnetele de joc. Oficialii campioanei au ţinut neapărat ca meciul să se joace pentru a nu dezamăgi cei 4.000 de spectatori. Astfel, ambele echipe au semnat un proces verbal în care şi-au dat acordul ca meciul să înceapă cu întârziere de 20 de minute, timp în care un medic avizat de la Policlinica Sportivă a pus viza pe carnetele celor două jucătoare. Petre Berbecaru a explicat că procedura este conform cu regulamentul FRH, dar a mulţumit echipei craiovene pentru că şi-a dat acceptul: „Mulţumesc celor de la Craiova pentru gestul făcut. Noi puteam nici să nu jucăm sau chiar să pierdem la ‘masa verde’ dacă nu acceptau, dar ne părea rău să dezamăgim 4.000 de oameni care veniseră la meci. Am omis acest lucru, jucătoarele au venit direct de la echipele naţionale şi nu am mai avut timp să ne uităm pe carnetele lor“.  

SCM Craiova – Oltchim Râmnicu Vâlcea 20-25 (10-10)
Sala Polivalentă Craiova, spectatori: 4.000.
Craiova Vlăsceanu, Barbu, Ianaşi, Mitran, Băbeanu (6 goluri), C. Ilie, Pătuleanu (3), Briscan (5), Dincu, Gogoriţă (2), E. Nicu (2) şi C. Florică (2). Antrenor: Bogdan Burcea. 
Oltchim: Ungureanu, Navarro, Curea (4), Managarova (3), Nechita (2), Safta, Farcău, Meiroşu (1), Manea, Bulatovic (3), Brădeanu (5) şi Barbosa (7). Antrenor: Jakob Vestergaard.

„Prima repriză a fost un dezastru pentru noi. Multe fete au fost la acţiunile echipelor naţionale, unele au revenit chiar în ziua meciului de la Caiova. În repriza a doua a fost bine, dar trebuie să mai lucrăm anumite lucuri pentru a avea şanse mari în semifinala cu Gyor. Sper să avem cât mai repede toate jucătoarele recuperate. Mă aşteptam să fie un meci greu la Craiova, pentru că SCM a mai făcut meciuri bune cu alte echipe valoroase şi chiar a câştigat. Mi-a plăcut la Craiova, spectactorii au făcut o atmosferă fantastică. Este minunat să joci în astfel de sală“.
Jakob Vestergaard, antrenor Oltchim

„Pentru mine este o plăcere să joc împotriva Oltchimului. Am mers bine prima repriză, apoi s-a întâmplat ce se aştepta toată lumea, ele s-au distanţat“.
Daniela Băbeanu, jucătoare SCM Craiova

„Nu mă surprinde atmosfera de la Craiova, ştiu că cei de aici sunt iubitori de sport. M-am simţit ca acasă, înconjurată de prieteni şi tratată cu căldură. Ar fi fost super să jucăm semifinala cu Gyor aici“.
Ada Nechita, jucătoare Oltchim

„Vâzând atmosfera de la Craiova regret că nu vor juca aici semifinala cu Gyor, pentru că se putea. Nu era adevărată treaba cu patru tribune. Oltchim a colaborat mereu bine cu SCM Craiova şi ne avantajează să împrumutăm jucătoare lui Bogdan Burcea, decât să le dăm pe la alte echipe prin ţară. Craiova merită asemenea sală şi asemenea public. Ne-am simţit foarte bine“.
Petre Berbecaru, preşedintele clubului Oltchim

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS