13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticele“ vin în Bănie!

„Galacticele“ vin în Bănie!

Handbalistele de la SCM Craiova primesc astăzi (de la ora 18.30) vizita campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă cu victorii pe linie în acest sezon din Liga Naţională. Pe parchetul Polivalentei din Bănie vor evolua unele dintre cele mai valoroase jucătoare din Europa.

Imediat ce a fost inaugurată Polivalenta din Craiova, după 18 ani, iubitorii sportului au aşteptat cu nerăbdare ziua în care echipa feminină locală de handbal, Sport Club Municipal (SCM), va primi vizita campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Prima întâlnire din Polivalentă între SCM Craiova şi „sora mai mare“, Oltchim, are loc astăzi, de la ora 18.30 (Digi Sport şi Digi24 Craiova), în cadrul etapei a 17-a restante din returul Ligii Naţionale.
Se anunţă un spectacol handbalistic, iar antrenorul gazdelor, Bogdan Burcea, a punctat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va fi foarte greu ca SCM să câştige vreun punct în faţa celei mai titrate echipe din handbalul feminin românesc: „Întâlnim semifinalista Ligii Campionilor, o echipă cu un buget fabulos, cu jucătoare fabuloase. În România este Oltchim şi restul clasamentului. Accidente se pot întâmpla, dar este foarte greu, dacă vă referiţi la Craiova. Noi mereu am avut prestaţii bune împotriva Oltchimului şi sper că şi acum vom reuşi să mulţumim încă o dată publicul, pe care îl aşteptăm în număr mare la sală“. În tur, „galacticele“ s-au impus cu scorul de 39-24.
Oltchim, care în scurt timp va disputa „dubla“ cu Gyor în semifinalele Ligii Campionilor, nu are adversar pe măsură în competiţia internă. Fetele lui Vestergaard au câştigat toate cele 14 partide disputate în acest sezon din Liga Naţională.

Apipie, Florică şi Băbeanu – incerte

Bogdan Burcea a spus că trei dintre jucătoarele pe care le antrenează sunt incerte, în urma unor accidentări la Trofeul Carpaţi, iar, dacă nu vor fi recuperate complet până la ora jocului, nu le va trimite în teren. „În ultimele zile, când eu am fost ocupat cu selecţionata România B la Trofeul Carpaţi, echipa SCM a fost pregătită de colaboratorul meu, Grigore Albici. Am regăsit fetele cu un tonus bun, dar, din nefericire, avem mici probleme de sănătate cu trei din cele patru jucătoare care au făcut parte din loturile României A şi B la Trofeul Carpaţi de la Craiova. Dana Băbeanu are entorsă, Cristina Florică are contuzii, iar Ana Maria Apipie are o întindere musculară. Dacă nu vor fi refăcute sută la sută, nu vom miza pe ele. Nu vom sacrifica vreuna, pentru că nu e normal“, a mai spus Burcea.

Burcea: „Nu vin să ne ia la preţ de matineu“

Tehnicianul SCM Craiova crede că danezul Jakob Vestergaard va miza pe toate jucătoarele: „Cred că vin în formulă completă, şi aşa mai au doar 13 jucătoare disponibile. Nu cred că se vor proteja foarte mult. În acelaşi timp, nu cred că o echipă de anvergura Oltchimului vine şi ia la preţ de matineu o echipă. Vor juca atâta timp cât este necesar să ia cele două puncte“.
Aşadar, pe parchetul Sălii Polivalente se vor prezenta jucătoare de talie internaţională, cu salarii asemănătoare cu ale unor fotbalişti, ceea ce reprezintă o ocazie unică pentru fanii handbalului din Craiova de a vedea la lucru, poate, viitoarele câştigătoare ale Ligii Campionilor.
Intrarea la meci va costa 7 lei, iar copiii sub zece ani au gratuitate.

Ildiko Barbu vrea să se retragă, Gatzel vrea să revină

Vorbind despre planurile de viitor, antrenorul Burcea a punctat că foarte mult va conta ceea ce vor dori conducătorii clubului: „Această echipă a fost construită cu un anumit tip de jucătoare, iar dacă se doreşte ca în sezoanele viitoare aceste fete să realizeze performanţa băieţilor de la volei şi baschet, e nevoie de acelaşi lucru ce s-a făcut acolo, altfel discutăm discuţii. Lucruri care depind de conducerea clubului, în foarte mică măsură de mine. Ildiko Barbu a anunţat că se retrage, dar şi anul trecut dorea. Am convins-o să nu o facă şi probabil că voi fi în stare să o mai conving încă o dată. E o fată deosebită, fără pretenţii, şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat, lucru pentru care îi mulţumim. Roxana Gatzel şi-a exprimat dorinţa de a reveni din vară, iar în ceea ce o priveşte pe Dana Băbeanu, destinul ei la noi depinde de destinele Oltchimului, echipă căreia îi aparţine“. Roxana Gatzel Han s-a retras de la SCM Craiova vara trecută, fiind gravidă, dar acum, la luni bune după ce a născut, şi-ar dori să revină pe teren.

CLASAMENT LIGA NAŢIONALĂ

1. Oltchim        14    14    0    0    28 p
2. Baia Mare    16    12    0    4    24p
3. „U“ Cluj        16     8    2    6    18p

9. CSM Ploieşti       15    4    3    8    11p
10. SCM Craiova    15    4    3    8    11p
11. Galaţi              15    2    1    12    5p

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS