17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGură de oxigen pentru Oltchim de la Consiliul Judeţean Vâlcea

Gură de oxigen pentru Oltchim de la Consiliul Judeţean Vâlcea

Echipa feminină de handbal Oltchim a primit 100.000 de lei de la Consiliul Judeţean Vâlcea, dar banii sunt insuficienţi, ţinând cont
de datoriile pe care le are clubul

Consiliul Judeţean Vâlcea a sponsorizat cu 100.000 de lei echipa de handbal feminin Oltchim, dar preşedintele grupării, Petre Berbecaru, susţine că este nevoie de minimum 700.000 de lei în această săptămână.
„Banii primiţi de la consiliul judeţean reprezintă o gură de oxigen. Nu ne ajunge această sumă, dar e un pas înainte. De exemplu, o deplasare la Larvik, în Norvegia, este mai scumpă decât ce am primit acum. Trebuie să găsim rapid şi alţi bani pentru a detensiona situaţia financiară a clubului. Avem nevoie de minimum 700.000 de lei în această săptămână pentru a ne duce spre finală. Timpul este extraordinar de scurt, sper să vină alături de noi şi Primăria Râmnicului, şi alţi sponsori. De la primărie, banii sunt aprobaţi şi ar fi nevoie de o şedinţă extraordinară pentru a-i aloca acum, sper să găsim înţelegerea să avem aceşti bani acum“, a afirmat Berbecaru, citat de Mediafax.

Vedetele au promis că rămân…dacă vor fi bani

Preşedintele grupării CS Oltchim Râmnicu Vâlcea a adăugat că vedetele din lot i-au promis că vor rămâne la echipă dacă vor primi oferte de prelungire a contractelor. „Eu nu vreau ca acest club să moară. Ce facem dacă vom câştiga Liga Campionilor? Câştigăm şi punem lacătul? Am făcut un plan şi pentru sezonul viitor. Dacă vom găsi sponsori, dacă vom fi sprijiniţi de oficialităţile locale, vom reduce la jumătate bugetul clubului, vom păstra un nucleu de bază cu handbaliste de mare valoare şi vom aduce la echipă handbalistele tinere pe care le-am împrumutat altor formaţii. Dacă tot va fi să murim, măcar să murim frumos şi să aducem la Râmnicu Vâlcea Liga Campionilor, visul de ani şi ani al vâlcenilor. S-a zvonit că unele handbaliste au semnat deja cu alte formaţii. Am vorbit cu fiecare handbalistă şi toate mi-au spus că prima dată aşteaptă oferta Oltchimului apoi de la alte cluburi. Inclusiv Bulatovici mi-a spus că vrea să rămână la Vâlcea. Ea a avut oferte de la toate marile echipe ale lumii. Tot aşa Pineau, Barbosa, dar şi handbalistele române. Dacă mâine am anunţa că sunt libere de contract, nici măcar una dintre ele nu va rămâne fără echipă“, a explicat Berbecaru.
În schimb, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, prezent şi el la şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea, este convins că jucătoarele străine vor pleca în momentul în care le vor expira contractele. „Sper ca lotul să nu se destrame, să rezistăm până la finala Ligii Campionilor. Apoi, pentru mine e clar. Contractele handbalistelor străine se termină şi ele vor pleca de la Vâlcea. Există un plan pentru sezonul viitor. Se poate face înjumătăţirea bugetului, de la 3 la 1,5 milioane de euro. Să vedem dacă se poate realiza“, a spus Gaţu. Oltchim va disputa meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, duminică, de la ora 18.00, cu Krim Ljubljana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS