12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, gata să îndoaie Oţelul

Pandurii, gata să îndoaie Oţelul

Gorjenii şi-au propus să-şi supere fostul antrenor şi să câştige jocul de la Galaţi

Pandurii Târgu Jiu a debutat cu bine în minireturul campionatului, dar victoria obţinută acasă în faţa moldovenilor de la FC Vaslui nu are nici o valoare dacă nu vor câştiga şi următorul joc, pentru că lupta pentru un loc de cupă europeană este acerbă. Pentru olteni urmează o deplasare foarte grea, la Galaţi, Oţelul fiind o echipă cu orgoliul rănit după rezultatele înregistrate în tur şi dornică să revină în prima parte a clasamentului. În acest sen, l-au adus în iarnă pe Petre Grigoraş, fostul tehnician al pandurilor, un antrenor foarte apreciat în România.
Antrenorul oltenilor, Cristi Pustai, a afirmat că obiectivul echipei Pandurii Târgu Jiu în acest meci este obţinerea unui rezultat pozitiv. „Mergem la Galaţi cu gândul să câştigăm, dar important este să nu pierdem. Pentru noi, fiecare punct contează. Nu avem jucători indisponibili sau suspendaţi, deci putem alinia cea mai bună formulă. Nu este exclus să începem cu Alexandru Grigoraş în primul unsprezece. A scăpat de presiune, după plecarea tatălui său. Ne dorim să facem o partidă bună, chiar dacă întâlnim un adversar valoros“, a punctat Cristi Pustai, înainte de plecarea spre Galaţi.

Pustai şi-a făcut planul de „bătaie“

„Să obţinem încă patru victorii acasă şi cel puţin două în deplasare“, aşa sună planul lui Cristi Pustai pentru viitoarele confruntări. „Până la urmă, rezultatul cu Vaslui rămâne în clasament. Ne-am consolidat poziţia pe podium, dar lupta nu e încheiată. Mai avem două jocuri din care să facem cât mai multe puncte. Galaţiul a dat semne de revenire şi a câştigat la Cluj, iar Iaşiul a arătat frumos chiar dacă nu a luat puncte. Mai avem două meciuri foarte grele până la întreruperea campionatului. Încă şase puncte din următoarele două meciuri ar fi ceva frumos. În acea pauză ne vom pregăti, sperăm să îmbunătăţim şi calitatea jocului“, a declarat antrenorul Pandurilor. „Ca să ne îndeplinim obiectivul din aceste 13 etape, în care mai avem şapte jocuri pe teren propriu şi alte şase în deplasare, e important să nu pierdem acasă şi să obţinem încă patru victorii, şi cel puţin două în deplasare. Aşa vorbim de acea barieră de 60 de puncte pe care ne-am propus-o. Acum am trecut de bariera de 40 puncte, ne gândim la cea de 50 şi apoi la cea de 60. Am structurat totul pe calupuri de jocuri, aceste patru meciuri, apoi pe cinci meciuri, avem separat partida cu Steaua, şi încă patru jocuri, după care meciul cu Astra. Aşa am structurat partidele. Mai contează cine va juca finala Cupei, sunt multe necunoscute. Acum să ne vedem recuperaţi, refăcuţi şi să ne gândim la deplasarea de la Galaţi. Avem deplasări lungi şi este un handicap“, a afirmat Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS