12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltean sub panou

Derbi oltean sub panou

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, calificaţi de câteva etape în play-off, primesc sâmbătă (ora 19.00) vizita Energiei Rovinari,
formaţie care mai păstrează şanse matematice să intre şi ei în play-off. Craiovenii sunt neînvinşi în Polivalentă.

Sezonul regulat din Liga Naţională de baschet masculin se apropie de final. Sâmbătă, SCM-U Craiova va primi vizita celeilalte formaţii oltene din prima divizie, Energia Rovinari, în cadrul etapei a 26-a. Partida din Polivalentă, programată cu începere de la ora 19.00, se anunţă interesantă.
Ambele formaţii îşi doresc victoria, dar au nevoi diferite. Craiovenii sunt deja calificaţi în play-off şi vor să se menţină în primele locuri, în timp ce gorjenii, aflaţi pe locul 11, mai păstrează şanse matematice de calificare în play-off.
SCM-U Craiova a suferit etapa trecută, la Timişoara, primul eşec din retur, scor 81-85, venit după o serie de nouă victorii consecutive, iar Energia a câştigat confruntarea de pe teren propriu cu CSM Bucureşti (scor 86-84).
La formaţia craioveană va debuta astăzi ultimul jucător sosit, Brice Kabengele, un francez care are cetăţenie română. Brice va purta numărul 35 şi va debuta pentru noua sa formaţie chiar împotriva echipei la care a evoluat ultima dată în România. „Ironia sorţii face să debutez chiar împotriva Energiei. Sunt profesionist şi îmi doresc să câştige Craiova. Am trăit o perioadă frumoasă la Târgu Jiu“, a spus Kabengele, care evoluează pe poziţiile 3 şi 4.

Nikolic mizează pe oboseala craiovenilor

Dincolo de diferenţa din clasament, Craiova pe locul 2, Energia pe locul 11, se anunţă o partidă echilibrată, cu multe dueluri interesante sub panou. Slobodan Nikolic, tehnicianul Energiei, a declarat că echipa sa vine în Bănie să câştige şi mizează pe oboseala acumulată de titularii din formaţia SCM-U. În acelaşi timp, sârbul a lăudat Craiova şi pe conaţionalul său, Andelko Mandic.
„Vreau să felicit echipa din Craiova, care are un sezon în care joacă un superbaschet, chiar dacă nu se ştie cum vor încheia sezonul, dar la acest moment pot să felicit echipa din Craiova și pe colegul meu, Andelko Mandic, pentru modul serios în care au lucrat și sezonul bun pe care-l fac. În ultimele două meciuri, Energia a jucat mai bine şi sunt optimist înaintea meciului de la Craiova. De ce? Pentru că în acest sezon Craiova a jucat doar în cinci-şase jucători. În acest moment, eu am opt-nouă jucători care pot juca şi noi trebuie să impunem un bun tempo în meciul de sâmbătă. S-a văzut că putem avea un bun tempo în primul sfert cu CSM Bucureşti şi trebuie să facem acelaşi lucru şi sâmbătă. Acum, privind clasamentul, Craiova este favorită. Dar, cum spuneam, în ultimele două jocuri am crescut în evoluţii faţă de partidele anterioare și ne propunem să avem o apărare bună la Dzambic şi Drăguşin. Cu o apărare eficientă sâmbătă seară, Energia are o bună şansă de a câştiga la Craiova. În acest sezon, se ştie, Energia poate învinge orice echipă. Sunt optimist, cred că jucătorii Craiovei sunt puţin obosiţi. Seals, Habus, Dzambic sunt jucători care au evoluat mai mereu câte 40 de minute. Nu au alte variante pentru poziţiile 1 și 2. Noi avem posibilitatea de a-l folosi și pe Gliga, şi Roşu poate juca cinci-şapte minute“, a mai declarat Nikolic, citat de sportingorj.ro.

Dzambic: Suntem
o familie

Andelko Mandic, antrenorul formaţiei craiovene, ştie că Energia este o echipă de temut. „Nu este o diferenţă de valoare între noi şi echipa din Rovinari, care este una foarte bună, deşi nu se află pe un loc de play-off. Mai au totuşi şanse, chiar dacă doar teoretice, şi vor încerca să le valorifice, în special în meciul de sâmbătă. Au un jucător în formă, Darby, care de trei ani joacă foarte bine în Liga Naţională şi are procentaje excelente, dar într-un meci nu contează doar un jucător şi recordurile sale. Trebuie să învăţăm din eşecul de la Timişoara, unde am risipit o diferenţă de 21 de puncte şi am pierdut pe final. Avem o mare şansă de a termina în primele patru locuri sezonul regulat, dar nu va depinde doar de noi, fiindcă e greu să putem câştiga toate cele cinci jocuri, mai ales că întâlnim adversari foarte puternici, printre care Ploieştiul şi Mediaşul“, a spus tehnicianul sub comanda căruia echipa SCM-U Craiova are un parcurs de excepţie.
Rade Dzambic, coordonatorul de joc al SCM-U Craiova, a dezvăluit, pentru Totalbaschet, reţeta succesului la Craiova. „Suntem o familie, antrenor, jucători, staff-ul tehnic, conducerea clubului şi cel mai important membru – publicul“. În tur, SCM-U Craiova s-a impus la Târgu Jiu cu scorul de 82-71. Intrarea la meci va fi şapte lei, partida fiind în cuplaj cu meciul de volei masculin de la ora 16.30, dintre SCM-U Craiova şi Piatra Neamţ. Copiii sub zece ani au gratuitate.
Tot sâmbătă, echipa feminină de baschet SCM-U Craiova va întâlni, de la ora 14.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, pe Olimpia Braşov, într-o confruntare în care ambele formaţii îşi dispută ultima şansă de accedere în play-off.

Craiova – Piatra Neamţ, episodul 1

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova încearcă sâmbătă să obţină prima victorie din play-off-ul Diviziei A1, urmând să înfrunte în Sala Polivalentă, de la ora 16.30, echipa din Piatra Neamţ. Elevii lui Dan Pascu vor să fructifice avantajul disputării a două din cele trei meciuri pe teren propriu. O victorie le-ar uşura craiovenilor misunea de calificare în semifinale. Meciul al doilea este programat pe 13 martie, la Piatra Neamţ, iar al treilea, dacă va mai fi nevoie, pe 17 martie – în Bănie. Antrenorul şi jucătorii craioveni au declarat că au nevoie de o sală plină, iar în acest sens, joi seară, însoţiţi de mascota-leu, aceştia au mers la mall să promoveze meciul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS