19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGogoriţă şi Băbeanu, convocate pentru Trofeul Carpaţi

Gogoriţă şi Băbeanu, convocate pentru Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de handbal a României va participa, în perioada 15-24 martie, la ultima acţiune majoră înaintea barajului de calificare la Mondialul din Serbia, a „dublei“ cu Slovacia de la începutul lunii iunie. Selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat 31 de handbaliste, dintre care 30 din competiţia internă pentru a le testa la Trofeul Carpaţi, organizat în acest an la Craiova, în Sala Polivalentă. Două dintre jucătoare sunt chiar de la SCM Craiova, Alexandra Gogoriţă şi Daniela Băbeanu. La tradiţionala întrecere găzduită de România, selecţionerul îşi va împărţi jucătoarele în două echipe (lotul A şi lotul B), care vor evolua în compania unor naţionale redutabile, precum Spania şi Germania. Între cele 31 de handbaliste convocate nu se găseşte nici o componentă a Oltchimului. În schimb, Tadici a chemat la lot jucătoare de la toate celelalte zece echipe din Liga Naţională. „Jucătoarele de la Vâlcea lipsesc din cauza Champions League (pe 17 martie, Oltchim va înfrunta Krim – n.r.), dar şi din motive de sănătate. Toate handbalistele pe care aş fi vrut să le convoc au probleme mai mari sau mai mici de sănătate“, a declarat Gheorghe Tadici, citat de Prosport. De asemenea, din lot nu fac parte Vădineanu, care are probleme de sănătate, Zamfir şi Vizitiu, revenite de curând în activitate după accidentări care le-au ţinut mai multe luni pe margine.
Lotul lărgit al României pentru Trofeul Carpaţi: portari: Tolnai (Uskudar), Nichita (Brăila), Smedescu (Baia Mare), Mureşan (Zalău), Dedu (Braşov); extreme stânga: Dinescu (CSM Bucureşti), Dincă (Cluj), Hotea (Braşov), Tănăsie (Zalău); extreme dreapta: Cruceanu (CSM Bucureşti), Chiper (Braşov), C. Gheorghe (Galaţi), Pârvuţ (Baia Mare); pivoţi: Raţiu (Braşov), Agrigoroaie (Roman), Pintea (Zalău), Tatar (Baia Mare); interi dreapta: Ţăcălie (Braşov), Luca (CSM Ploieşti), Varga (Zalău), Geiger (Baia Mare, foto), centri: Băbeanu (Craiova), Oltean (Baia Mare), Horjea (Brăila), Marin (Roman); interi stânga: Buceschi (Baia Mare), Cartaş (Cluj), Gogoriţă (Craiova), Perianu (Brăila), Mihalschi (CSM Bucureşti), Druţu (Braşov).
Carmen Amariei, interul SCM Craiova, a aflat că trebuie să se opereze la umăr, după accidentarea suferită în meciul de la Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS