15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Dumitru: Am mare încredere în echipă!

Florin Dumitru: Am mare încredere în echipă!

Antrenorul portarilor de la CS Apa Craiova este convins că Adrian Surdu şi Nicuşor Grecu vor avea evoluţii bune în retur şi îşi vor impulsiona colegii în momentele-cheie

A început numărătoarea inversă pentru fotbaliştii de la CS Apa, singura reprezentantă a Craiovei în competiţiile FRF fiind la o „distanţă“ de o zi de primul meci din returul Ligii a III-a, seria a 4-a. Pentru trupa pregătită de Ionel Luţă, Ţâcă Zamfir şi Florin Dumitru vine o confruntare foarte grea, mâine, de la ora 15.00, urmând să evolueze la Motru, în compania celor de Minerul, liderul campionatului.
Optimismul primează în tabăra alb-albastră, pregătirea drastică din această iarnă, coroborată cu rezultatele bune din amicale, determinându-i pe craioveni să afirme cu tărie că vor părăsi curând zona periculoasă din clasament. „Nu cred că există antrenor care să spună că a pregătit echipa prost, doar rezultatele din campionat sunt cele care decid dacă ai făcut o treabă bună sau nu. Eu pot spune că am muncit mult şi, ţinând cont de experienţa lui Ionel Luţă şi Ţâcă Zamfir, dar şi de valoarea lotului, nu-mi fac probleme. Nici nu discutăm despre retrogradare, obiectivul nostru este clasarea pe locul şapte, unul realizabil. Dacă începeam în formula actuală acest sezon, acum nu ne băteam pentru evitarea retrogradării, ci pentru promovare. Eu am mare încredere în echipă şi pot spune că noua echipă a Universităţii se poate construi foarte bine pe scheletul formaţiei noastre. Meciul cu Minerul este foarte important pentru noi, iar eu sunt convins că ne vom întoarce cu punct sau puncte de la Motru“, a declarat Florin Dumitru, pentru GdS. „Sper ca în acest retur să beneficem de mai mult sprijin din parte iubitorilor de fotbal din Craiova. Vom încerca să-i apropiem de noi, în planul meu – pentru că ocup şi funcţia de director de imagine, nu doar de antrenor cu portarii -, figurând câteva acţiuni frumoase care au debutat deja şi vor continua săptămâna viitoare. În primă fază am făcut curăţenie pe stadionul «Extensiv», pentru că vrem să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu foarte bun şi, totodată, să le oferim spectatorilor noştri o imagine curată în tribune. Săptămâna viitoare, eu şi ceilalţi conducători ai clubului vom trece şi la alte acţiuni, dar o să vedeţi despre ce este vorba la timpul potrivit. Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe partida cu Minerul Motru“, a completat fostul portar al Ştiinţei.

„Surdu şi Grecu pot apăra oricând în Liga I“

Antrenorul cu portarii, Florin Dumitru, a afirmat că misiunea elevilor săi, Adrian Surdu şi Nicuşor Grecu, va fi foarte dificilă în acest retur, însă este foarte liniştit, pentru sunt doi goalkeeperi foarte valoroşi, care vor da siguranţă echipei. „Portarii joacă un rol foarte important, cu ei începe practic echipa, iar ei, prin intervenţiile lor, trebuie să le dea siguranţă colegilor şi să-i impulsioneze în atac. Ei sunt un fel de lideri în teren, iar noi avem doi portari foarte valoroşi. Spun cu mâna pe inimă că Surdu şi Grecu pot apăra oricând în Liga I. Sunt muncitori, pun suflet la antrenamente şi soarta le va surâde în scurt timp. Până atunci, trebuie să «închidă poarta» la CS Apa, să nu primească gol până la final dacă e posibil. Ei poartă o responsabilitate foarte mare şi sunt conştienţi de rolul pe care-l joacă, iar pe mine mă linişteşte acest lucru. Nu pot spune cine va fi titular şi cine rezervă, pentru că amândoi sunt valoroşi şi pornesc cu şanse egale. Va intra în poartă cine va fi mai în formă în săptămâna premergătoare partidei“, a punctat Florin Dumitru.

„Sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor“

Cei doi portari ai CS Apa Craiova, Adrian Surdu şi Nicuşor Grecu, s-au simţit flataţi de cuvintele frumoase ale lui Florin Dumitru şi au afirmat că vor face tot posibilul să confirme pe teren aşteptările antrenorului lor. „Am făcut o pregătire foarte bună şi rezultatele vor fi de partea noastră. Sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor şi să contribuim şi noi la relansarea echipei. Nea Florin a spus aşa despre noi ca să ne mobilizeze, să ne facă să avem încredere în noi, şi trebuie să-i mulţumim şi să-i confirmăm aşteptările. Cât despre partida de la Motru, pot spune că sunt convins că vom obţine un rezultat pozitiv. În meciul tur, primul pentru noi în Liga a III-a, am pierdut în minutul 90, la capătul unui joc pe care l-am dominat. Acum, că ne-am călit cu Liga a III-a, va fi altceva“, a spus Adrian Surdu, pentru GdS. „Mă bucur că nea Florin are încredere în noi şi sper să-i răsplătim aşteptările cu evoluţii bune. În tur nu aveam experienţă şi lipsea omogenitatea, dar acum, cu noile achiziţii, e altceva. Mergem la Motru să câştigăm şi sper ca acesta să fie începutul ascensiunii noastre“, a punctat Nicuşor Grecu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS