12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRealul promite spectacol pe „Teatrul viselor“

Realul promite spectacol pe „Teatrul viselor“

„Galacticii“ sunt decişi să joace pe cartea atacului şi să o elimine pe Manchester United chiar pe „Old Trafford“. „Diavolii“ ştiu, în schimb, cu cine au de-a face şi le-au pregătit surprize madrilenilor

Mare meci mare în această seară. Iubitorii fotbalului spectacol se vor delecta cu Manchester United – Real Madrid, partida de pe „Old Trafford“, programată de la ora 21.45 (Digi Sport 1), contând pentru manşa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. În tur a fost 1-1, iar lupta decisivă pentru un loc în sferturi va fi cu siguranţă aprigă, luându-ne după declaraţiile premergătoare confruntării.
În tabăra spaniolilor, moralul este foarte ridicat după victoriile cu Barcelona, din Cupă şi campionat, Jose Mourinho mizând şi pe un succes pe terenul „diavolilor“ din Manchester. „Ei sunt în avantaj. Au marcat un gol în deplasare, dar şi noi putem înscrie în deplasare. Nu mă gândesc că, ţinând cont de cultura britanică, Manchester se va apăra cu toţi fundaşii în careu pe teren propriu, aşa cum au jucat aici. Aşa că totul e deschis. Încrederea mea nu s-a diminuat nici un pic. Când joci afară al doilea meci, deja ştii ce aşteptări ai, ce nevoi ai, cum trebuie să planifici jocul fără semne de întrebare. Mie aşa îmi place. Ajungem pe «Old Trafford» cu scorul de 1-1 la general, fără a fi în dezavantaj. Dacă Manchester va marca prima, trebuie să egalăm. Dacă marcăm noi primii, deja suntem în avantaj. Este uşor de înţeles şi ştiu ce avem de făcut“, a afirmat antrenorul Realului, Jose Mourinho.

Del Bosque mizează
pe madrileni

Fostul antrenor al lui Real Madrid şi actual selecţioner al Spaniei, Vicente del Bosque, este ultimul antrenor al „galacticilor“ care a eliminat-o pe Manchester United din Liga Campionilor şi este convins că Mourinho îl poate imita în jocul de astăzi. „Prima oară i-am eliminat în sezonul 1999-2000. A fost un meci pe care nu-l voi uita niciodată. Am făcut 0-0 acasă şi sezonul nostru depindea de asta, la fel ca acum. În retur am învins cu 3-2 pe «Old Trafford», am acces în semifinale şi, apoi, în finală, pe care am şi câştigat-o. A doua oară s-a întâmplat în sezonul 2002-2003, tot în sferturile de finală. Brazilianul Ronaldo a fost decisiv în meciul fabulos încheiat cu 4-3 pentru Manchester pe «Old Trafford». Toată lumea îşi aminteşte de cele trei goluri ale lui Ronaldo. Ce capacitate de a înscrie avea! Brazilianul a fost un jucător pozitiv, unul dintre acei oameni care sunt fericiţi doar jucând fotbal. În tur, am câştigat cu 3-1, prin golurile lui Raul (dublă – n.r.) şi Figo“, a rememorat Vicente del Bosque, fiind convins că managerul britanicilor Sir Alex Ferguson va juca deschis. „Nu se va închide, pentru că este fidel stilului său, ceea ce îi va oferi spaţii lui Mourinho, iar astfel Madridul îşi poate face jocul de atac“, a preconizat selecţionerul Spaniei, citat de Digi Sport.

Ronaldo, sperietoare pentru britanici

Conducătorii, antrenorii şi jucătorii lui Manchester United ştiu că Real Madrid este capabilă de orice, dar Cristiano Ronaldo, jucător care a scris istorie şi pentru „diavoli“, a devenit o adevărată „sperietoare“. Într-o declarație ironică dată celor de la Sky Sports, managerul scoțian al lui Manchester United a răspuns ironic la întrebarea „Cum îl veți opri pe Ronaldo?“: „Am un plan pentru a-l opri. Se numește macetă! Și un plan B: o mitralieră!“, a spus Sir Alex Ferguson, care a terminat cu glumele şi a punctat că Ronaldo este un jucător mai bun decât în perioada în care evolua la Manchester. „Are 28 de ani, este la apogeul carierei sale. De la 28 la 32 de ani va da tot ce are mai bun, datorită capacității sale fizice. Joacă mai bine chiar decât în perioada în care evolua la noi, pentru că e la deplină maturitate. Nu cred că există ceva care să-mi permită să mă gândesc la posibilitatea să revină la noi. El mai are doi ani de contract. Este o falsă speranță că ar putea reveni aici. Am senzația că e în plin proces de negociere pentru prelungirea contractului cu Real Madrid“, a lămurit problema Sir Alex.
Căpitanul „diavolilor“, Patrice Evra, mizează pe faptul că starul lui Real Madrid va fi copleșit de emoții la reîntâlnirea cu publicul lui United, care îi va face o primire demnă de o legendă a clubului. „E greu, atunci când joci cu dragoste. Cristiano va avea parte de o primire grandioasă, pentru tot ce a realizat la Manchester United. Fanii nu vor uita niciodată ce a făcut. El încă iubește clubul. Îmi amintesc că am discutat la Madrid și a spus că îi va fi mai greu să vină pe «Old Trafford». Aici e casa lui, așa că vor fi multe emoții. Sper că nu va juca bine, din cauza lor, dar e un câștigător. Dacă poate învinge contra lui Manchester United o va face“, a declarat Evra.
Partida Manchester United – Real Madrid va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, avândul la centru pe Cuneyt Cakir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS