25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism - Anca Heltne, locul 7 în finală la aruncarea greutăţii, la CE de la Goteborg

Atletism – Anca Heltne, locul 7 în finală la aruncarea greutăţii, la CE de la Goteborg

Atleta Anca Heltne a ocupat, duminică, locul 7 în finala probei de aruncarea greutăţii, la Campionatele Europene de sală de la Goteborg, informează Mediafax. Anca Heltne a deschis concursul cu o aruncare de 17.64 metri, aproape de cea cu care s-a calificat în finală (17.75), urmată de reuşite inferioare valoric, de 17.21, 17.53 şi 17.51 metri. A cincea aruncare a fost ratată, iar ultima a măsurat 17.45 metri. Anca Heltne s-a clasat pe locul 7.

Medalia de aur a revenit Christinei Schwanitz (Germania, 19.25 metri), urmată de podium de rusoaica Evghenia Kolodko (19.04) şi de Alena Kopets (Belarus, 18.85).
România a pierdut şansa de a avea încă o reprezentantă în finalele din ultima zi, după descalificarea Angelei Moroşanu, de sâmbătă seara, din finala la 400 de metri. Moroşanu s-a calificat în ultimul act de pe primul loc al semifinalei 1, dar a fost descalificată ulterior, în urma unei contestaţii a echipei Rusiei, care a acuzat-o că a jenat-o în timpul cursei pe Ksenia Ustalova, care a abandonat.
Vineri, în prima zi a CE din Suedia, Beatrice Puiu s-a clasat pe locul 13 la pentatlon, iar sâmbătă, Cornelia Deiac a încheiat pe locul 7 finala la săritură în lungime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS