19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Podari aşteaptă startul

FC Podari aşteaptă startul

Marian Bâcu şi compania sunt pregătiţi pentru partea a doua a campionatului, la sfârşitul căruia speră să-şi asigure prima poziţie din clasament şi, totodată, locul la barajul de promovare în Liga a III-a

Formaţia FC Podari a avut o campanie de transferuri foarte reuşită în această iarnă, fiind cooptaţi cinci jucători valoroşi: Ionuţ Mitroi (FC Caracal), Laurenţiu Boroiban (Minerul Motru), Eusebiu Preduţ (Prometeu Craiova), Marius Ţenovici (CS Işalniţa) şi Florin Bogdan (FC Balş). Odată cu aceste „plombe“, antrenorul ocupantei locului secund în Liga a IV-a Dolj, Marian Bâcu, priveşte optimist returul de campionat, mai ales că pregătirea din această iarnă a fost bine făcută. „Sunt mulţumit de modul în care ne-am pregătit. Am susţinut un cantonament la Herculane, unde am avut condiţii foarte bune, atât de cazare, cât şi de antrenament. Totul a decurs  perfect, am câştigat mult la capitolul fizic, dar şi la relaţiile de joc, pentru că am susţinut patru meciuri de verificare. Am înregistrat o victorie, 3-0 cu CSJ Ştiinţa „U“ Craiova (Liga a IV-a Dolj), două egaluri, 0-0 cu Minerul Mătăsari (Liga a III-a, seria 4) şi 0-0 cu Pobeda Dudeştii Vechi (Liga a IV-a Timiş), şi o înfrângere, 1-2 cu Progresul Cernica (Liga a III-a, seria 3). Aceste rezultate le-am obţinut înainte să vină la echipă Mitroi şi Boroiban şi pot spune că sunt mulţumit cum s-au mişcat băieţii pe teren“, a spus Marian Bâcu, pentru GdS.

„Putem termina
pe primul loc“

FC Podari a mai susţinut încă trei jocuri de verificare în afara celor de la Herculane, înregistrând o victorie, 3-1 cu CS Işalniţa, şi două înfrângeri, 1-3 cu Minerul Motru (Liga a III-a, seria 4) şi 1-2 cu SCM Piteşti (Liga a III-a, seria 6). „Am preferat să jucăm cu echipe mai bune, unele din Liga a III-a, ca să vedem unde mai trebuie lucrat, pentru că numai aşa putem progresa. Trebuie să ne învăţăm cu meciurile tari, pentru că ne aşteaptă un retur greu. Eu sunt optimist, cred că putem termina pe primul loc şi să mergem la baraj, chiar dacă sunt cinci-şase echipe care vor să joace în play-off. Şi Dunărea Calafat s-a întărit serios în această perioadă, Prometeu Craiova este o echipă cu experienţă, Işalniţa şi Filiaşiul sunt, de asemenea, formaţii puternice, dar putem termina pe primul loc“, a punctat tehnicianul podărenilor.
Deşi majoritatea echipelor se concentrează mai mult pe campionatul intern când îşi propun promovarea, FC Podari nu va neglija nici Cupa României – faza judeţeană, competiţie care va programa duminică meciurile din şaisprezecimi. „Jucăm la Leamna, cu Jiul Bucovăţ, şi nu concep să nu câştigăm acest joc. Noi suntem deţinătorii trofeului şi vrem să repetăm isprava de anul trecut. Nu neglijăm Cupa“, a explicat Marian Bâcu.
Până la confruntarea de duminică, prima oficială din 2013, elevii lui Marian Bâcu mai susţin astăzi un ultim test înainte de marile bătălii din Liga a IV-a, urmând să întâlnească, în deplasare, de la ora 16.00, pe CS Işalniţa.

Lotul FC Podari

FC Podari va aborda returul campionatului judeţean cu următorii jucători: portari: Alin Barbu, Iulian Spătaru; fundaşi: Adrian Mateiţă, Mihai Stoian, Răzvan Istudor, Eusebiu Preduţ, Claudiu Sodoleanu, Aurelian Drăgan; mijlocaşi: Alexandru Stoica, Ştefan Stelea, Ionuţ Mitroi, Fabian Cruşoveanu, Adrian Dumitraşcu, Cătălin Pârvan, Sorin Crângoiu, Florin Bogdan şi Marius Ţenovici; atacanţi: Laurenţiu Boroiban, Marian Niţă, Dorin Preda, Mădălin Tâmplaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS