15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificarea în play-off, primul vis realizat

Calificarea în play-off, primul vis realizat

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au lăsat muţi de uimire adversarii din Liga Naţională. Oltenii, care sezoanele trecute luptau la retrogradare, s-au calificat acum matematic în play-off, cu şase etape înainte de încheierea returului.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova s-a calificat, în premieră, în play-off-ul Ligii Naţionale, după ce a învins miercuri, în Sala Polivalentă, formaţia CSM Bucureşti, cu scorul de 78-71 (22-14, 12-10, 18-18, 26-29). Cu şase etape înainte de finalul returului, doar o singură formaţie, liderul CSM Oradea, şi-a mai asigurat matematic participarea în play-off, iar echipe precum BC Mureş, CSU Asesoft Ploieşti, „U“ Mobitelco Cluj se află la o victorie distanţă de a avansa în play-off, fază în care se califică primele opt clasate la finalul sezonului regulat.
Pe zi ce trece, uimitoarea echipă craioveană, condusă de pe margine de antrenorul Andelko Mandic, doboară record după record. Dacă anii trecuţi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova făceau propriii suporteri să tremure pe final de sezon, luptându-se pentru evitarea retrogradării, sezonul acesta, Ionuţ Drăguşin, Rade Dzambic, Travis Bureau, LeVar Seals, Nikola Djurasovic, Darko Habus, Reinar Hallik şi mai tinerii componenţi ai echipei alb-albastre au depăşit toate aşteptările.

Din record în record

Din echipa-surpriză, SCM-U Craiova, susţinută meci de meci de o audienţă-record, peste 4.000 de fani, a ajuns o formaţie de temut pentru granzii CSU Asesoft Ploieşti, Cluj, Timişoara etc. Oltenii sunt neînvinşi în Polivalentă, singura echipă neînvinsă în retur, având nouă victorii consecutive. Dzambic şi colegii săi au suferit o singură înfrângere pe teren propriu, în disputa cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, dar partida s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Celelalte înfrângeri, adică patru, sunt pe terenuri străine: la Giurgiu, la CSM Bucureşti, la BC Mureş şi la Oradea.
SCM-U Craiova s-a cocoţat de multă vreme pe locul doi în clasament, la doar un punct în spatele liderului CSM Oradea, iar echipele din ţară se pregătesc serios pentru confruntarea cu oltenii. În ceea ce-i priveşte pe fanii craioveni, aceştia visează la o performanţă istorică. Chiar dacă antrenorul Mandic şi jucătorii au punctat în dese rânduri că obiectivul a fost realizat, iar tot ce se va întâmpla de acum încolo va fi bonus, craiovenii îşi imaginează deja cum baschetbaliştii olteni vor juca în semifinalele campionatului. Suporterii îi văd pe jucătorii craioveni invincibili şi consideră că adversarii nu vor avea nici o şansă la Craiova, cu 4.000 de oameni ostili în tribune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS