16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U a surclasat Steaua

SCM-U a surclasat Steaua

Elevii lui Dan Pascu au ridiculizat în multe faze adversara, Steaua Bucureşti, craiovenii impunându-se cu un sec 3-0 în faţa a 1.500 de spectatori

La fel ca echipa de baschet masculin, voleibaliştii de la SCM-U Craiova sunt hotărâţi să nu cedeze nici un set pe teren propriu, în Sala Polivalentă. Ultima „victimă“ a oltenilor a fost formaţia Steaua Bucureşti, pe care elevii lui Dan Pascu au depăşit-o miercuri seară foarte repede, scor 3-0 (25-14, 25-16, 25-15), într-o partidă din cadrul etapei a 29-a din Divizia A1. Rivală de-o viaţă a oltenilor în sport, formaţia bucureşteană, alcătuită în mare parte din jucători tineri, nu a emis pretenţii în Polivalentă. Mai mult, jucătorii Stelei au fost protagoniştii unor faze haioase, destul de jenante pentru ei, dar care au fost pe placul celor 1.500 de spectatori.
În faţa unui adversar modest, aflat pe penultimul loc al clasamentului, Laurenţiu Vânătoru şi compania au făcut un joc bun, iar cu cele trei puncte acumulate SCM-U Craiova se menţine pe locul doi în clasament, cu trei etape înainte de încheierea returului. În ultimele trei meciuri înainte de play-off, oltenii vor avea parte de meciuri tari, urmând să întâlnească, pe rând, pe Dinamo Bucureşti, VCM LPS Piatra Neamţ şi CVM Tomis Constanţa, partide de la care tehnicianul Dan Pascu aşteaptă măcar o victorie. „Referitor la meciul cu Steaua, apreciez că băieţii au înţeles că trebuie să trateze serios acest joc, să respecte adversarul, să joace strict, să greşim cât mai puţin şi să obţinem trei puncte. Per total, eu zic că a fost un joc reuşit, în care noi am avut execuţii bune la toate elementele de bază. Apreciez încă o dată dorinţa de victorie a jucătorilor mei. Ne aşteaptă trei meciuri «de foc». Sâmbătă jucăm la Dinamo, peste o săptămână mergem la Piatra Neamţ şi peste zece zile vom înfrunta Constanţa, care se pare că este principala pretendentă la titlul de campioană. Trebuie să avem mare grijă la cum gestionăm starea de oboseală, cum pregătim următoarele meciuri, dar în urma jocului acesta sunt sigur că jucătorii mei vor avea evoluţii bune în continuare şi sper să mai obţinem cel puţin o victorie“, a declarat Pascu, la conferinţa de presă.
Chiar dacă adversarul a fost unul accesibil, tehnicianul nu a rulat tot lotul, mizând pe jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Dan Borota, Ştefan Romanescu şi Vladimir Jovic (libero). A mai evoluat Bogdan Bratosin.

Fetele au coborât
pe locul 9

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au jucat tot miercuri, în cuplaj, cu echipa masculină a clubului. Elevele lui Mircea Dudaş au luat doar un set campioanei CSV Tomis Constanţa, fiind învinse cu scorul de 3-1 ( 21-25, 25-23, 25-13, 25-11), în cadrul etapei a 29-a din Divizia A1. Acest eşec a avut repercusiuni şi în clasament, oltencele „sărind“ de pe locul 8, unul ce duce în play-off, pe 9, cu trei etape înainte de finalul returului. Craiovencele vor mai întâlni echipele Târgu Mureş (deplasare), Dinamo (acasă) şi „U“ Cluj (deplasare).
Referitor la meciul cu Constanţa, Mircea Dudaş a spus că adversarul a fost prea puternic, iar absenţa din lotul craiovean a argentiniencei Aylin Pereira s-a simţit: „Constanţa este o echipă mult mai puternică. Am ţinut ritmul un set şi jumătate, apoi experienţa şi forţa adversarelor a făcut să nu reuşim să facem break-uri. Dacă vrei să câştigi, trebuie să fii constant tot meciul. Ele au avut un serviciu bun, iar noi am avut doar două fete la preluare. Una dintre ele a fost Vâlcu şi nu pot să-i reproşez foarte multe, deoarece este primul an când face preluare. Ne-a lipsit Pereira“.
Pentru Craiova au evoluat: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Alexandra Badea, Adriana Bobi, Sorina Buz, Ana Maria Ghionea şi Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Ramona Postea, Mihaela Ilina şi Andreea Matei.

Promovare
la SC Avioane

Cele două echipe de volei de la SCM-U Craiova vor merge luni, 25 februarie, la ora 15.00, la SC Avioane SA Craiova, pentru o nouă acţiune de promovare. Jucătorii şi antrenorii, împreună cu mascota Polivalentei, vor invita conducerea şi salariaţii la meciurile pe care echipele le vor disputa în Sala Polivalentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS