21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, obligată să le bată pe rusoiace

Oltchim, obligată să le bată pe rusoiace

Oltchim va disputa sâmbătă (ora 19.00, DigiSport 1) un meci decisiv, acasă, cu Zvezda Zvenigorod (Rusia). Cele două formaţii nu au câştigat nici un meci în primele două etape, astfel că miza punctelor este uriaşă: cine câştigă, continuă să viseze la o calificare în semifinale. Altfel, cu excepţia absenţelor obişnuite, Cristina Neagu şi Amandine Leynaud, toate elevele lui Jakob Vestergaard sunt apte de joc.
Conform Onlinesport, conducerea Oltchimului i-a sugerat antrenorului Jakob Vestergaard să renunţe cel puţin pentru moment la metodele occidentale de pregătire a unui meci şi să apeleze la soluţia „românească“ a cantonamentului. Motivul invocat? Handbalistele s-ar odihni mai bine în cantonament decât în propriile case, unde liniştea le-ar putea fi perturbată de anumiţi factori externi. Pentru Vestergaard este primul meci înaintea căruia şi-a convocat jucătoarele în cantonament, handbalistele campioanei României pregătind duelul de foc cu Zvezda în staţiunea Băile Olăneşti. „Ne trebuie patru victorii din patru meciuri, adică să învingem acasă la FTC, de două ori cu Zvezda, iar pe Krim s-o batem la minimum cinci goluri. Depinde doar de noi să fim pe unul din primele două locuri. În acest moment, consider că şansele noastre la calificarea în semifinale sunt de 60%“, a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim.
Restanţele financiare nu au fost încă achitate, însă sunt promisiuni că aceste probleme se vor rezolva în curând. Cel puţin, în prima fază, handbalistelor să le fie plătite salariile măcar pe o lună. La ultimul meci, cu Krim Ljubljana, problema a fost una mai degrabă de ordin psihic, spun apropiaţii jucătoarelor, iar o victorie este absolut vitală pentru descătuşare.
După două etape derulate, Krim este lider cu patru puncte, urmată de FTC, tot cu patru, Oltchim şi Zvezda, ambele cu zero puncte. În prima etapă, Oltchim a fost învinsă pe teren propriu, de Budapesta, cu 22-23, iar Krim a învins în deplasare pe Zvezda, cu 29-24. Campioana României va avea în continuare următorul program: Oltchim – Zvezda (16 februarie), Zvezda – Oltchim (2 martie), FTC – Oltchim (9 martie), Oltchim – Krim (17 martie). Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS