19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCFR şi Steaua, gata să lupte cu Inter şi Ajax

CFR şi Steaua, gata să lupte cu Inter şi Ajax

Echipele române CFR Cluj şi Steaua Bucureşti susţin astăzi, în manşa întâi a 16-imilor Ligii Europa, adevărate teste de maturitate. Campioana României, CFR Cluj, întâlneşte, de la ora 22.05 (Pro TV), pe „Giuseppe Meazza“, pe Inter Milano, un colos al fotbalului european.
„Sunt convins că o să facem o performanţă şi cu Inter. Este o echipă puternică, dar am jucat cu Galatasaray, cu Braga, cu Manchester, nu cred că o să mai existe un exces de respect, aşa cum s-a întâmplat cu United la Cluj“, a spus patronul ardelenilor, Arpad Paszkany.
„CFR Cluj vine din Liga Campionilor, a fost capabilă să câştige pe «Old Trafford» şi doar cei care nu o cunosc pot subestima această echipă. A pierdut câţiva jucători în perioada de mercato, dar rămâne o formaţie periculoasă. Noi nu vom comite această greşeală: am pregătit meciul în cele mai mici detalii şi vom ieşi pe teren concentraţi la maximum pentru că întâlnim un adversar periculos. Respect CFR şi pe antrenorul acestei echipe, face treabă foarte bună“, a declarat tehnicianul Interului, Andrea Stramaccioni, care a decis să-i îndeplinească dorinţa lui Cristi Chivu şi să nu-l folosească în acest meci.

Duckadam nu se sperie de olandezi

Înainte de meciul CFR-ului, suporterii fotbalului românesc se „încălzesc“ cu Ajax Amsterdam – Steaua Bucureşti, confruntarea fiind programată de la ora 20.00 (Digi Sport 1). Optimismul domneşte în tabăra roş-albastră, steliştii fiind convinşi că elevii lui Laurenţiu Reghecampf pot obţine un rezultat favorabil pe „Amsterdam Arena“.
„Slăbiciunile lui Ajax sunt în apărare, pe zona centrală, așa cum am văzut la ultima lor partidă din campionat. Au luat goluri pe zona centrală și cred că acolo trebuie să forțeze Steaua. Putem marca. În momentul în care trece mijlocul terenului, trebuie să fim atenți la toți jucătorii, pentru că de la mijloc în sus cei de la Ajax sunt redutabili“, a declarat Helmuth Duckadam.
Programul complet al meciurilor de astăzi, din prima manşă a 16-imilor Ligii Europa: ora 19.00: Zenit – Liverpool (Digi Sport 2), Anji Mahacikala – Hannover; ora 20.00: Sparta Praga – Chelsea (Digi Sport 3), Levante – Olympiakos, Napoli – Victoria Plzen, Dinamo Kiev – Bordeaux, Leverkusen – Benfica, BATE Borisov – Fenerbahce, Ajax – Steaua (Digi Sport 1); ora 22.05: Inter – CFR Cluj (Pro TV), Newcastle – Metalist Harkov, Stuttgart – Genk, Atletico Madrid – Rubin Kazan, Basel – Dnepr Dnepropetrovsk, Borussia Mönchengladbach – Lazio, Tottenham – Olympique Lyon (Digi Sport 3). Meciurile retur vor avea loc pe 21 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS