14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBanii s-au dus la Pătuleanu, SCM rămâne cu punctele

Banii s-au dus la Pătuleanu, SCM rămâne cu punctele

SCM Craiova a anunţat ieri, printr-un comunicat, că s-a efectuat plata către handbalista Mihaela Pătuleanu (9.033 de lei) şi nu se pune problema schimbării rezultatelor din teren.

Fanii echipei feminine de handbal SCM Craiova s-au bucurat duminică după ce favoritele au câştigat meciul de la Galaţi, cu formaţia locală Danubius (scor 30-29) şi au scăpat de grijile retrogradării. Numai că la scurt timp, bucuria le-a fost umbrită de un comunicat al clubului gălăţean, care, după acest eşec, şi-a diminuat considerabil şansele de menţinere în prima ligă. Oficialii moldoveni au trimis un act la Federaţia Română de Handbal, în care contestă dreptul de joc a trei dintre componentele formaţiei din Bănie, Dana Băbeanu, Carmen Amariei şi Simina Vezentean, pe motiv că clubul oltean nu ar fi avut dreptul să facă transferuri deoarece nu a achitat restanţele financiare către jucătoarea Mihaela Pătuleanu, în prezent componentă a echipei Danubius Galaţi.

Exista înţelegere
cu tatăl sportivei

În replică, oficialii clubului SCM Craiova au declarat ieri că nu se pune problema ca echipa să fie depunctată şi că „aceste mizerii îi caracterizează pe cei de la Galaţi“. Conform unui comunicat de presă, ieri „s-a efectuat plata anticipată a întregii sume, de 9.033 de lei, către Mihaela Pătuleanu, prin trezorerie, în contul sportivei deschis la Garanti Bank“. Dacă vă gândiţi de ce oficialii SCM au scris „plata anticipată“ din moment ce jucătoarea a reclamat la FRH pe 30 ianuarie că nu-şi primise banii, explicaţia vine de la reprezentanţii clubului municipalităţii craiovene: „Menţionăm că în ultima adresă primită de la FRH (nr. 873/05.09.2012) nu este prevăzută o dată până la care clubul SCM Craiova să efectueze plata acestei sume. În aceste condiţii, conducerea SCM Craiova, domnul director Bogdan Bălan şi juristul clubului au purtat discuţii cu mandantul sportivei (tatăl sportivei), care avea procură de reprezentare şi soluţionare din partea sportivei. În urma discuţiilor a rezultat ca, în perioada 25 – 28 februarie 2013, sportiva să primească prima tranşă din obligaţia de plată (50%), urmând ca tranşa a doua să fie achitată în perioada 25 – 31 martie, înţelegere care a fost adusă la cunoştinţa FRH. Pe 11 februarie 2013, am luat la cunoştinţă faptul că, deşi exista înţelegerea cu reprezentantul jucătoarei, s-a depus un memoriu către FRH de către clubul HC Danubius Galaţi, prin care s-a sesizat faptul că sportiva Pătuleanu Ioana Mihaela nu şi-a primit sumele cuvenite. Constatând că sportiva nu a adus la cunoştinţa clubului la care activează faptul că există o înţelegere de plată în două tranşe, conform înţelegerii cu mandantul sportivei, pentru a evita orice fel de alte interpretări, s-a decis achitarea anticipată a întregii sume de 9.033 de lei, plată care a fost efectuată astăzi, 12.02.2013, prin Trezoreria Craiova, în contul sportivei deschis la Garanti Bank. În aceste condiţii, considerăm că litigiul a fost închis şi obligaţiile clubului SCM Craiova au fost achitate anticipat datelor angajate cu reprezentantul legal al sportivei“, se arată în comunicatul emis presei.
Întrebat despre situaţia existentă, antrenorul echipei craiovene, Bogdan Burcea, a spus ieri pentru GdS că jucătoarele la care se face referire mai sus, Băbeanu, Amariei şi Vezentean, aveau viză de joc din partea Federaţiei. Referitor la fosta sa elevă, Burcea a spus că „Mihaela Pătuleanu este una dintre multele jucătoare care a păcălit handbalul. În 26 de etape a marcat opt goluri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS