14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, în faţa altei verificări

Severinul, în faţa altei verificări

Antrenorul formaţiei CS Turnu Severin, Jerry Gane, face eforturi să îmbunătăţească relaţiile de joc la echipă, omogenitatea nefiind un punct forte pentru gruparea de la Dunăre. Pentru că „mecanismul“ nu poate fi „reglat“ decât prin jocuri amicale, staff-ul tehnic şi administrativ al oltenilor a programat pentru sâmbătă, de la ora 14.30, pe stadionul „Zajecar“, un test în compania formaţiei FK Timok, care ocupă locul 15 în liga secundă din Serbia.
În această confruntare va putea fi văzut la lucru şi ultimul jucător sosit în tabăra alb-albastră, Iskadar Dzalilov, care a venit sub formă de împrumut de la gruparea rusă Rubin Kazan.
CS Turnu Severin a mai susţinut în această iarnă trei jocuri de verificare, obţinând două succese, 2-1 cu CSM Vâlcea şi 1-0 cu Minerul Mătăsari, şi o remiză, scor 1-1, tot cu Minerul Mătăsari, acesta fiind de altfel primul test din perioada precompetiţională.

Oltenii, alături
de Olympiakos Pireu

Oficialii formaţiei CS Turnu Severin au postat pe site-ul oficial un comunicat în care îşi exprimă ataşamentul faţă de clubul cu care a fraternizat în această iarnă, Olympiakos Pireu, comemorând cei 21 de fani eleni decedaţi pe 8 februarie 1981. „Olympiakos juca împotriva lui AEK Atena pe stadionul «Karaiskaki» în a 20-a etapă a campionatului elen. A fost un succes mare, cu 6-0, iar cei 35.450 de fani au declanşat sărbătoarea. După finalul jocului, cei mai fanatici fani de la GATE 7 (tribuna 7) au încercat să iasă repede pentru a ajunge la tribuna 1, pentru a sărbători cu jucătorii. Din păcate, au rămas blocaţi pe scări şi au căzut unii peste alţii. Rezultatul a fost cea mai mare tragedie din istoria fotbalului grec: 21 de tineri suporteri pierzându-şi viaţa, mulţi alţii fiind răniţi. În fiecare an, pe 8 februarie, conducerea lui Olympiakos comemorează victimele de la Gate 7. E un moment emoţionant pentru întreaga lume a fotbalului, mii de oameni, suporteri ai diferitelor echipe, alăturându-se acestui eveniment an de an“, scrie în prima parte a comunicatului semnat de directorul de marketing al oltenilor, Nikos Karopoulis, adresat omologilor din Grecia.
„Astăzi (vineri – n.r.), este o zi de doliu pentru Olympiakos, pentru fanii echipei şi pentru toţi oamenii care adoră şi iubesc fotbalul. Memoria fanilor morţi de la Gate 7 ne ghidează gândurile să devenim mai maturi în efortul nostru pentru fotbal, sport pe care îl servim. 8 februarie 1981 va rămâne data ce ne va aminti pentru totdeauna că mai presus de cele patru linii albe care marchează terenul de fotbal este o societate ce trebuie să fie unită, punând înainte lucrurile bune care o fac puternică şi ţinând deoparte puţinul care o divide. Vă rugăm să primiţi condoleanţele noastre, ale administraţiei, echipei şi fanilor CS Turnu Severin, iar, din acest an, ca parte a cooperării dintre echipele noastre, 8 februarie va fi trecută şi în calendarul nostru ca o zi de comemorare şi meditaţie“, se mai arată în comunicatul oltenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS