23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul a dat „tunurile“ iernii

Severinul a dat „tunurile“ iernii

Gruparea olteană de la Dunăre a reuşit să obţină acordul lui Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae, jucători cu experienţă, cu ajutorul cărora se încearcă evitarea retrogradării

Conducerea CS Turnu Severin a anunţat ieri-dimineaţă pe noul site oficial că a ajuns la o înţelegere cu jucătorii Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae, aceştia urmând să evolueze la gruparea olteană de la Dunăre până la finalul acestui sezon al Ligii I. „Cei trei vor îmbrăca tricoul alb-albastru al clubului nostru începând din această iarnă“, se arată în comunicatul postat pe csturnuseverin.com, informaţie în cadrul căreia li se face şi o prezentare foştilor componenţi ai Universităţii Craiova.
„Ne-am înţeles, am dat mâna cu domnul primar, cu domnul viceprimar, cu prefectul şi ne pregătim să începem treaba. Am venit cu inima deschisă, am întâlnit nişte oameni foarte corecţi şi încercăm să facem tot posibilul să salvăm clubul de la retrogradare. De mâine (astăzi – n.r.) ne vom alătura echipei şi vom intra în cantonament“, a declarat Ovidiu Dănănae, pentru GdS.
„Deşi echipa este într-o situaţie dificilă, noi suntem optimişti şi vom încerca să o salvăm. Am avut oferte şi de la alte echipe, dar am preferat să vin aici şi sper să fac treabă bună. Mai multe voi spune de pe teren”, a afirmat Costea.
„Vreau să le mulţumesc domnului primar şi viceprimar pentru că mi-au dat şansa să joc în oraşul în care m-am născut şi am venit cu gândul de a scăpa de retrogradare şi a face o echipă pe viitor. Eu am ales echipa şi pentru sezonul viitor, aş vrea să rămân toată viaţa pentru că iubesc acest oraş. Am avut şi alte oferte, dar am preferat să mai aştept şi când mi s-a propus, am ales cu inima. Doamne ajută!“, a punctat Dorel Stoica.

Jerry Gane exultă

Dacă suporterii severineni sunt impresionaţi de cele trei mutări, conducerea fiind lăudată de foarte mulţi fani pe pagina de Facebook, antrenorul principal Jerry Gane se felicită pentru puterea de convingere. „E un lucru extraordinar că am reuşit să-i aducem pe Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae. Sunt jucători de certă valoare, cu experienţă, care ne vor ajuta cu siguranţă în partea a doua a campionatului. Ei vor juca un rol important şi pentru ceilalţi componenţi ai lotului, în special pentru cei foarte tineri, vor fi un model pentru ei. Într-adevăr, am jucat un rol important în aducerea lor, cu Dorel şi Dănănae a fost mai simplu de convins, pentru că ei voiau să fie mai aproape de casă. Cu Florin a fost altceva, el voia să joace afară. Cum nu a găsit un angajament pe placul său, s-a ţinut de cuvânt şi a venit la Severin. Vom face o treabă bună împreună. Cu multă muncă şi seriozitate putem fi revelaţia returului de campionat“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS.

Bon şi Pătrană revin
la echipă

Aducerea lui Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae nu a fost singura noutate de ieri a formaţiei CS Turnu Severin. La recomandările lui Jerry Gane, team-managerul Stathis Smirys şi directorul de markenting Nikos Koropoulis l-au cooptat în club pe craioveanul Dragoş Bon, acesta urmând să conducă activitatea echipelor U21, fiind instalat în funcţia de antrenor principal al acestora. Bon, care l-a secondat pe Jerry Gane la Universitatea Craiova şi Gaz Metan CFR Craiova, ulterior Gaz Metan Severin, va fi ajutat de Bruno Vienescu.
„Proiectul cu Academia este foarte interesant şi mă bucur că iau parte la el. De o lună tot discut împreună cu Jerry şi cu domnii Stathis Smirys şi Nikos Koropoulis şi va fi ceva foarte util pentru club. Deja am început treaba, iar sâmbătă vom avea prima acţiune, de la ora 10.00, pe terenul de la Termo urmând să susţinem câteva jocuri de selecţie“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.
De asemenea, la clubul oltean a revenit şi Ionuţ Pătrană, fost căpitan al echipei Gaz Metan CFR Craiova, el urmând să fie unul dintre scouterii formaţiei de la Dunăre şi secund al lui Dragoş Bon. „Mă bucur că am revenit la echipă, pentru că sunt legat şi sentimental de acest club. Sper să avem o colaborare fructuoasă“, a spus Ionuţ Pătrană, pentru GdS.

Din nou în cantonament

CS Turnu Severin a intrat de ieri-seară în al doilea stagiu de pregătire, care se va desfăşura tot în Serbia, la Kladovo. „Nu am stabilit exact cât vom sta, dar eu îmi doresc să ne pregătim acolo până pe 15 februarie. Intenţionăm să susţinem şi două jocuri amicale în cadrul acestui stagiu, primul miercuri (mâine – n.r.), celălalt sâmbătă, dar nu am stabilit deocamdată cu cine. Se poartă discuţii cu câteva echipe din Serbia, iar mâine (astăzi – n.r.) le vom şti cu siguranţă“.
Pe de altă parte, oficialii severineni au explicat motivul pentru care al doilea stagiu nu se desfăşoară în Grecia, aşa cum au anunţat iniţial. „Săptămâna trecută, administraţia CS Turnu Severin a discutat cu  Yiannis Moralis, vicepreşedinte şi director general, care ne-a informat că, din cauza vremii proaste din Grecia, baza de pregătire a lui Olympiakos Pireu, de la Renti, a suferit probleme serioase, în special în privinţa terenurilor de joc. Lucrările au început imediat pentru a repara problemele apărute la nivelul gazonului şi toate echipele lui Olympiakos au fost nevoite să împartă un singur teren de antrenament. Pentru pregătirea echipei noastre avem nevoie de două antrenamente pe zi, timp de patru ore. Practic, acest lucru nu este posibil în Grecia, la Renti. Din acest motiv, administraţia CS Turnu Severin a respins ideea de a merge în Grecia. Alternativa a fost să ne întoarcem în Kladovo pentru a doua şi totodată ultima fază a pregătirii noastre de iarnă“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS