13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania a surclasat Danemarca în finala Campionatului Mondial

Spania a surclasat Danemarca în finala Campionatului Mondial

Spania este noua campioană mondială la handbal masculin, după ce a reuşit să câştige finala cu Danemarca, disputată duminică seară la Barcelona, cu scorul de 35-19.
Susţinuţi frenetic de publicul din Palau Sant Jordi, ibericii nu le-au lăsat nici o şansă adversarilor, conducând jocul din primul până în ultimul minut. Soarta meciului era practic decisă de la pauză, atunci când gazdele aveau deja un avantaj de opt goluri, 18-10. Danezii, deţinătorii titlului european, nu au reuşit să repare din imaginea deplorabilă lăsată în prima parte, iar în repriza a doua, avantajul spaniolilor s-a dublat.
Victoria obţinută de Spania este cea mai mare într-o finală de campionat mondial, precedentul record fiind deţinut de Suedia, care a învins Cehoslovacia cu scorul de 22-12 în ultimul act din 1958. Este al doilea titlu mondial cucerit de naţionala Spaniei, după cel din 2005, din Tunisia, atunci când ibericii au trecut cu 40-34 de Croaţia.
Danezii se află la cea de-a doua finală consecutivă pierdută, nordicii fiind învinşi, în 2011, de Franţa, scor 35-37, după prelungiri. Medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal masculin din Spania a revenit Croaţiei, care, în finala mică, a trecut cu 31-26 de Slovenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS