14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa s-a impus în faţa şcolarilor de la Han

CS Apa s-a impus în faţa şcolarilor de la Han

Răduţ şi compania au câştigat amicalul cu grupa lui Paul Răducan de la „GP“ Craiova, scor 3-0, dar au transpirat bine pentru victorie

CS Apa Craiova a început sâmbătă seria partidelor amicale din această iarnă, adversara divizionarei C fiind grupa de copii şi juniori născuţi în 1996 a Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, antrenată de Paul Răducan. Scorul întâlnirii de pe terenul de la „Aripile“ Craiova a fost 3-0 (1-0) în favoarea elevilor lui Nicolae „Ţâcă“ Zamfir, Ionel Luţă şi Florin Dumitru, jocul în sine fiind unul de angajament, zăpada aşternută având un rol destul de important în desfăşurarea confruntării.
CS Apa a deschis scorul în urma unui penalti, Sătmăreanu l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Costi Răduţ, iar Robert Căle a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri (’30). „Şcolarii“ s-au ţinut bine până la pauză, punând şi ei probleme la câteva faze, dar în partea secundă au cedat, oboseala şi terenul greu spunându-şi cuvântul spre finalul disputei. Apa a făcut 2-0 în minutul 80, Ştefan Stancu marcând cu latul din câţiva metri, pentru ca Mădălin Poenaru să stabilească rezultatul final cu un şut plasat pe lângă portarul Laurenţiu Popescu (’85).
CS Apa a folosit în acest amical două formaţii distincte. În prima repriză, „unsprezecele“ lui Ionel Luţă a arătat astfel: Grecu – Orban, Chiriţă, Dreşcă, D. Duca – D. Stancu, C. Niţă, Trăistaru, Răduţ – Ghiţă, Căle. În partea secundă au intrat următorii: Surdu – Firoiu, Dina, Simion, Pârvoiu – Duţă, Buşică, Smarandache, M. Poenaru – Şt. Stancu, Bălan.
De partea cealaltă, managerul de la „GP“ Craiova, Paul Răducan, i-a trimis pe teren pe: L. Popescu – Sătmăreanu, Lică, Sandu, Troacă – Ionescu, Enache, Cioablă, Preda – Simion, Marin. Pe parcurs au mai intrat: Miuţ, Preoteasa, Georgescu.
Au arbitrat: Fănel Văduva – Daniel Zamăneagră şi Sever Zamăneagră.

„A fost un antrenament fizic bun“

La finalul disputei de la „Aripile“ Craiova, directorul tehnic al CS Apa, Nicolae „Ţâcă“ Zamfir, a afirmat că jocul a fost un bun antrenament fizic pentru ambele combatante şi că nu pot fi trase prea multe concluzii. „A fost un antrenament fizic bun, atât pot spune după acest joc. Nu poţi trage multe concluzii după o astfel de partidă, poţi vorbi doar de atitudinea jucătorilor, iar ambele echipe s-au luptat mult pentru balon“, a declarat „Ţâcă“ Zamfir, pentru GdS.
În urma acestui joc, Ionel Luţă a anunţat şi cei 22 de jucători cu care va continua pregătirea, CS Apa urmând să intre de astăzi în regim de cantonament, până pe 9 februarie, stagiul desfăşurându-se pe plan local. „În acest joc m-a interesat adaptarea la efort. De luni intrăm în cantonament, îl vom efectua pe plan local, pentru că avem tot ce ne trebuie. Am stabilit să mergem mai departe cu un lot de 22 de jucători, format din: Grecu, Surdu, Orban, Chiriţă, Dreşcă, Daniel Duca, Niţă, Daniel Stancu, Trăistaru, Căle, Răduţ, Marian Ghiţă, Firoiu, Dina, Cătălin Duicu, Pârvoiu, Simion, Smarandache, Buşică, Ştefan Stancu, Adrian Duca şi Poenaru. Pot apărea modificări pe parcurs dacă e vreunul de nu ţine pasul. În acest stagiu vom efectua câte două antrenamente pe zi, unul dimineaţa, la 10.00, care va fi fizic, şi îl vom susţine în Parcul «Nicolae Romanescu», celălalt la ora 15.30, la baza sportivă «Popeci»“, a explicat antrenorul principal, Ionel Luţă.
CS Apa şi-a trasat în linii mari şi amicalele din programul de pregătire, după cum urmează: 31 ianuarie – joc şcoală pe terenul de la Chimia, 3 februarie – amical (Chimia) cu grupa de juniori născuţi în 1995 de la „Gică Popescu“, 9 februarie – amical cu Damila Măciuca (în deplasare), 13 februarie – amical cu Rova Roşiori (în deplasare), 16 februarie – amical cu Rova Roşiori (acasă, la Chimia), 19 februarie – amical cu SCM Piteşti (în deplasare). Se doreşte un meci de verificare şi pentru data de 23 februarie, însă nu s-a stabilit deocamdată adversarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS