20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii, „dopaţi“ cu optimism

Severinenii, „dopaţi“ cu optimism

Gruparea de la Dunăre a făcut vineri dimineaţă o scurtă plimbare în Bănie pentru efectuarea vizitei medicale, toţi cei 18 jucători testaţi primind undă verde din partea doctorilor craioveni

Formaţia CS Turnu Severin s-a transformat într-o multinaţională, în care românii au devenit o minoritate, contrar declaraţiilor făcute de oficialii eleni, în momentul în care şi-au început munca la gruparea de pe malul Dunării. Vineri, la vizita medicală, efectuată la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, delegaţia severineană, condusă de directorul sportiv Marian Zaharia şi masorii Sebi şi Ionuţ Borcoş, a numărat 18 jucători, dintre care doar șapte români. Este vorba despre portarii Alex Iordan şi Marian Mecea, fundaşul Marius Bălău, mijlocaşii Cristian Poiană, Gabriel Velcovici şi Robert Lică şi atacantul Ştefan Arnăutu. Lotul străinilor, compus din sârbi, bosniaci şi greci, i-a cuprins pe următorii: Leonidas Panagopoulos, Nikolaus Moustakis, Alexandros Biris, Christos Tripsas, Iosipou Stavros, Marcelo Merkuris, Antonio Asanovici, Aleksandar Arezina, Marco Brozbic, Oliver Tole şi Marza Hasanovic.
Bineînţeles că diversitatea naţională din lot a condus inevitabil la „bisericuţe“, dar îmbucurător este faptul că toţi cei prezenţi păreau dornici să lege prietenii, semn că Jerry Gane, George Biţă şi Tibi Lung au şanse mari să creeze un lot unit şi puternic.
De la întâlnirea cu medicii au lipsit Milan Mitic, Hugo Moutinho, Adrian Olah şi Alex Neacşa, toţi aşteptând decizia finală a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, ei urmând să devină jucători liberi de contract.

Bălău ar mai vrea întăriri

Chiar dacă lotul a suferit modificări majore şi a apărut o mare problemă, omogenitatea jucând un rol important la orice echipă şi în aproape orice sport, jucătorii de la CS Turnu Severin sunt foarte optimişti când vine vorba despre evitarea de la retrogradare. Unul dintre aceştia este Marius Bălău, care recunoaşte însă că ar mai fi nevoie de jucători de valoare şi cu experienţă, de genul Dorel Stoica sau Florin Costea. „Suntem cu gândul la salvarea de la retrogradare. Dacă nu credem în salvare, nu ştiu de ce am mai fi aici. Avem în lot greci, bosniaci, sârbi, cu toţii sunt bineveniţi la echipă. Trebuie să ne pregătim cât mai bine şi sper să reuşim să facem o echipă bună. Şansele de salvare sunt aceleaşi ca şi până acum, sunt şapte puncte diferenţă faţă de prima echipă de deasupra noastră şi se pot recupera. «Legăm» două-trei meciuri şi suntem pe drumul cel bun. Ştiu că Moutinho, Olah şi Neacşa sunt încă la club, dar mai multe nu pot spune. Eu am contract cu Severinul şi mi-l respect până la capăt. Şi Dorel Stoica, şi Florin Costea sunt bineveniţi, pot să ne ajute, dar pe Costea nu l-am văzut deloc pe la Severin. Îl aşteptăm, e un jucător valoros şi ne-ar fi util”, a spus Marius Bălău.

Străinii cred în evitarea retrogradării

Deşi nu a luat deocamdată contact cu fotbalul românesc, Antonio Asanovici, fiul lui Aljosa, un fost mare jucător din naţionala Bosniei, este bucuros că va juca la CS Turnu Severin şi speră să-şi ajute echipa să evolueze şi în sezonul viitor în Liga I. „Cunosc câţiva jucători care au evoluat la naţionala României, Hagi, Mutu, portarul Stelea, mai multe nu ştiu despre fotbalul românesc. Am analizat cu tatăl meu oferta Severinului şi am zis că este OK, iar acum sunt aici. Îmi doresc să joc cât mai mult şi să ne menţinem în prima divizie“, a punctat Antonio Asanovic.
Mult mai în temă a fost grecul Alexandros Biris. „Eu sunt mai de mult în România, am venit în vara trecută, am jucat şase luni la Juventus Bucureşti şi acum voi juca la Severin. Fotbalul din România este o rampă de lansare pentru Germania, Italia, Spania, nu şi pentru Grecia, pentru că acolo am jucat în prima ligă şi ştiu deja cum e. Acum sunt la Severin şi voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine. Avem obiectiv să rămânem pe prima scenă şi toată lumea trebuie să-şi facă treaba cât mai bine, să muncească mult şi vom vedea ce va fi. Noi sperăm să ne atingem obiectivul. Cunoşteam echipa, i-am urmărit jocurile la televizor, îl ştiam pe Hugo Moutinho, pe Adi Olah, doi jucători buni, care sper să rămână la echipă. Dacă pleacă şi ei, misiunea noastră va fi mai dificilă“, a spus Biris. Acesta pare să se concentreze doar pe viaţa sportivă: „Nu am prea apucat să văd fetele din Severin, pentru că m-am pregătit până acum, am avut un program fix, apoi, când am mers acasă, m-am relaxat. În general, pot spune că româncele sunt frumoase, dar noi nu pentru asta am venit, ci pentru fotbal“.
Pe jucătorii echipei CS Turnu Severin îi aşteaptă o etapă foarte dificilă, duminică urmând să plece în primul cantonament montan, la Karatas, stabiliment situat la câţiva kilometri de oraşul sârbesc Kladovo, aflat pe malul celălalt al Dunării. Stagiul de pregătire se va întinde pe şapte zile, iar antrenamentele lui Jerry Gane, George Biţă şi Tibi Lung vor avea, în general, un caracter fizic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS