26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOptimism în tabăra alb-albastră

Optimism în tabăra alb-albastră

Trei dintre jucătorii de la SCM-U Craiova, baschetbaliştii Rade Dzambic şi Ionuţ Drăguşin, precum şi voleibalistul Dan Borota le promit fanilor că vor face tot posibilul să câştige meciurile de duminică din Polivalentă

Trei dintre jucătorii celor două echipe masculine de la SCM-U Craiova, de volei şi baschet, au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre partidele pe care cele două formaţii le vor susţine în cuplaj în Sala Polivalentă.
Echipa de baschet a fost reprezentată de doi dintre cei mai iubiţi jucători, Ionuţ Drăguşin şi Rade „Turbo“ Dzambic. Elevii lui Mandic vor înfrunta duminică, de la ora 19.00, formaţia CSS Giurgiu, echipa pe terenul căreia au fost învinşi în turul campionatului.

Drăguşin: Vom câştiga, dar depinde maniera

Drăguşin crede că SCM-ul nu are cum să se împiedice de formaţia din Giugiu: „Îi respectăm pe cei de la Giurgiu, dar nu are de ce să ne fie frică şi spun că noi vom câştiga. La Craiova se câştigă foarte greu, nu trebuie să ne facem atâtea probleme. Noi vom câştiga, dar depinde maniera. Trebuie să jucăm mai bine de la meci la meci, să putem avea o formă foarte bună pe finalul sezonului regulat. În partida tur, eram o echipă nouă, nu ne cunoşteam, nu se realizase chimia între noi. Acum a văzut toată lumea că echipa are o chimie de joc şi s-au legat unele lucruri“.
Coechipierul său Dzambic a fost mai precaut: „Va fi un meci greu cu CSS Giurgiu. Putem câştiga şi la un punct diferenţă, victoria contează. Giurgiu a pierdut sezonul acesta multe meciuri la câteva puncte“.
SCM-U Craiova ocupă locul şase în campionat, la egalitate cu formaţiile de pe locurile cinci, patru şi trei, în timp ce adversara de duminică, CSS Giurgiu, se află pe poziţia a 12-a.

Borota: Trebuie
să câştig locul
în primii şase

Despre meciul de volei masculin SCM-U Craiova – CSM Agronomia Bucureşti, programat tot duminică, de la ora 17.00, au vorbit antrenorul Dan Pascu, dar şi Dan Borota, ultimul jucător sosit la echipa olteană. Borota, căpitanul naţionalei României, a semnat miercuri un contract valabil până la finalul sezonului. Jucătorul transferat de la liderul turului, Tomis Constanţa, va purta numărul 9 la Craiova. „Pentru că am venit în iarnă nu am ales numărul, nu cred că asta e important. Numărul cu care joc de mulţi ani era 12, dar acum am primit numărul 9. Am mai jucat cu 9, la juniori şi la Braşov. Aştept meciurile să pot să ajut. Vreau să joc în primii şase, dar locul acolo trebuie câştigat. Deocamdată, băieţii care sunt titulari şi-au făcut treaba foarte bine“, a spus Borota, care are în palmares titlul de campion naţional cu Baia Mare şi Zalău. Jucătorul care evoluează pe postul de extremă a auzit numai lucruri bune despre clubul craiovean: „Îmi pare bine că am venit la Craiova şi sper să mă încadrez cât mai bine în colectiv. Am plecat de la echipa de pe primul loc şi am zis că este cel mai indicat pentru mine să vin la cea de pe locul doi. Pe mulţi dintre băieţi îi cunosc, este mai uşor să te încadrezi într-un colectiv unde ştii cu cine lucrezi. Sper să avem rezultate bune în continuare şi să ne clasăm cât mai sus la finalul campionatului. Am luat în calcul şi faptul că aici e o sală nouă şi lumea vine la sală. Pentru noi, jucătorii, este foarte important să avem sala plină la meciuri“.

Înfrângerea
de la Zalău i-a trezit la realitate

Antrenorul Dan Pascu consideră că „duşul rece“ de la Zalău, prima înfrângere din campionat cu 3-0, are o parte bună: „Nu am reuşit un meci atât de bun cum aşteptam şi eu, şi toată lumea. A fost prima înfrângere cu 3-0 din acest campionat. Până la urmă, mie îmi place să văd partea plină a paharului. Poate această înfrângere ne trezeşte puţin la realitate, pentru că poziţia secundă pe care o ocupam la sfârşitul turului se pare că punea destul de multă presiune pe o parte dintre jucători şi trebuie să tragem învăţămintele necesare de la meciul acesta şi să jucăm cu aceeaşi determinare şi seriozitate cum am făcut-o în tur. Duminică, jucăm cu CSM Bucureşti, o echipă luptătoare, arţăgoasă, care are în componenţă jucători de valoare, o echipă care a obţinut rezultate foarte bune în prima parte a campionatului, chiar dacă poziţia din clasament nu o recomandă“.
Craiova a coborât, după ultimul meci, de pe locul doi pe locul trei în Divizia A1, având 21 de puncte, iar CSM Agronomia Bucureşti se află pe locul opt, cu 16 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS