22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLuţă impune disciplina la CS Apa

Luţă impune disciplina la CS Apa

http:http://www.youtube.com/watch?v=859OhqT_hVU

Gruparea din Bănie şi-a amânat pentru luni reluarea pregătirii, în cadrul reunirii de ieri fiind stabilit doar regulamentul după care să se ghideze jucătorii şi obiectivul echipei

Jucătorii formaţiei CS Apa Craiova s-au prezentat ieri, la prânz, la stadionul „Extensiv“, în vederea reluării pregătirilor pentru retur, însă, spre surprinderea lor, nu a fost nevoie să-şi deschidă genţile şi să-şi scoată echipamentul. Conducerea tehnică şi cea administrativă au luat decizia să amâne primul antrenament din acest an pentru luni dimineaţă, la ora 11.00, din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi că la reunire nu s-a prezentat tot lotul, absentând şase jucătorii crescuţi de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, împrumutaţi la divizionara B Chindia Târgovişte. Este vorba despre Bogdan Pârvoiu (fundaş stânga, născut în 1994), George Smarandache (mijlocaş dreapta, 1993), Bogdan Buşică (mijlocaş dreapta, 1993) Ştefan Stancu (atacant, 1994), Victor Cimpoiaş (atacant, 1993) şi Marian Ghiţă (atacant, 1994). „Ştiam că aşa va fi, de aceea am decis să ne reunim la mijlocul acestei săptămâni, pentru că mai sunt discuţii între cluburi în privinţa jucătorilor. Ne-am întâlnit acum ca să le prezentăm jucătorilor planul de bătaie pentru retur şi să le pun în vedere că ne aşteaptă pe toţi o perioadă dificilă. Ţinând cont de ultimele propuneri de la şedinţa FRF, am stabilit că obiectivul echipei este ocuparea locului şapte, asta ca să nu avem emoţii cu retrogradarea în cazul în care se va modifica regulamentul competiţiei în cadrul Comitetului Executiv din martie“, a explicat preşedintele executiv Dorel Grigorie, pentru GdS.
La reunirea echipei s-au prezentat 16 jucători, după cum urmează: portari: Dorinel Nicuşor Grecu, Adrian Surdu; fundaşi: Frank Orban, Mihăiţă Cristian Chiriţă, Cătălin Marian Duicu, Florin Alexandru Dreşcă, Daniel Alexandru Duca, Mihnea Firoiu (născut în 1992, Autocatania Caransebeş); mijlocaşi: Cătălin Nicolae Niţă, Dănuţ Stancu, Costinel Răduţ, Robert Ionuţ Căle, Octavian Alex Trăistaru, Robert Simion (1993, FC Leamna), Mădălin Poenaru (1992, Gloria Buzău) şi Marius Eduard Dina (1996, Energia Craiova, component al naţionalei U 16 a României).

„Avem nevoie
de atacanţi“

Antrenorul formaţiei CS Apa Craiova, Ionel Luţă, a afirmat că lotul său pentru retur va număra 21 de jucători, dintre care doi portari, punctând că echipa va fi definitivată înainte de stagiul de pregătire, care va avea loc pe plan local, în intervalul 28 ianuarie – 9 februarie.
„Aţi văzut jucătorii care s-au prezentat astăzi (ieri – n.r.), dar lotul poate suferi modificări pe parcurs. Poate că unii nu se vor adapta la cerinţele mele şi vor să plece, vor veni şi jucători în probe, iar dacă sunt buni pot rămâne să ne ajute. Sunt jucători cu care am discutat şi care pot să nu mai ajungă, pentru că ştiţi cum sunt unii fotbalişti, dacă primesc o ofertă mai bună, nu mai ţin cont de promisiunile făcute. Deci se pot întâmpla multe, un singur lucru e cert în momentul de faţă: avem nevoie de atacanţi. Sper ca băieţii care vor veni luni de la Chindia să fie ce ne dorim noi, dacă nu, ne vom extinde căutările. Oricum, lotul de jucători, care va fi de 21 de inşi, vreau să-l stabilesc până pe 28 ianuarie, când vom intra în cantonament. Dacă va fi să mai apară vreun jucător pe parcurs, acesta rămâne decât dacă merită într-adevăr şi este peste nivelul celor pe care i-am oprit. Le-am spus că îi aşteaptă o perioadă grea, de fapt pe toţi ne aşteaptă, pentru că nici nouă nu ne va fi uşor, având multe de pus la punct în perioada următoare, şi nu le cer decât următoarele lucruri: seriozitate, disciplină, respect şi să tragă bine la antrenamente. Eu nu vorbesc murdar cu ei, nici Florin Dumitru, şi vreau ca şi ei să se respecte între ei, să nu-i aud înjurându-se. Le-am explicat că trebuie să formăm o familie unită şi să fim un exemplu pentru copiii care vin la meciurile noastre să ne urmărească“, a afirmat Ionel Luţă, pentru GdS.
„Băieţii sunt conştienţi că fără muncă nu facem nimic şi sunt sigur că vom avea o colaborare fructuoasă“, a punctat, la rândul său, „secundul“ Florin Dumitru.
În privinţa folosirii denumirii de Municipal Craiova încă din retur, directorul sportiv, Ion Mihai, a spus că acest lucru nu este posibil în momentul de faţă: „Am dezbătut problema noastră cu ocazia şedinţei pe care am avut-o luni la Bucureşti, şi decizia oficialilor FRF a fost că nu se poate produce schimbarea de denumire decât începând cu noua ediţie de campionat. Aşadar, vom aborda returul campionatului tot sub denumirea de CS Apa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS