14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni nu vor să părăsească podiumul

Voleibaliştii craioveni nu vor să părăsească podiumul

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a încheiat turul de campionat pe un istoric loc doi. Elevii lui Dan Pascu debutează duminică în retur, pe terenul campioanei Remat Zalău, echipă pe care au învins-o în tur.

După un parcurs de excepţie în turul campionatului Diviziei A1, pe care l-au încheiat pe locul doi, voleibaliştii de la SCM-U Craiova vor disputa duminică primul meci din retur, în deplasare, în compania campioanei Remat Zalău, de la ora 17 (în direct la DigSport).
Craiovenii au încheiat prima parte a sezonului cu 21 de puncte (7 victorii, 3 înfrângeri), fiind depăşiţi în clasament doar de vicecampioana CVM Tomis Constanţa (23 de puncte).
Făcând o radiografie a turului de campionat, antrenorul Dănuţ Pascu se declară mulţumit de rezultatele obţinute şi speră că în partea a doua a sezonului elevii săi vor continua pe aceeaşi linie, mai ales că, mereu, echipa pe care a antrenat-o a avut un parcurs mai bun în retur.
„Am încheiat turul pe locul doi, ceea ce nu s-a mai întâmplat la această echipă de 20 de ani. Stăm în coasta liderului, Constanţa, echipă cu un buget de cinci-şase ori mai mare ca al nostru, şi acest lucru nu poate decât să ne onoreze. Urmează un retur foarte greu. Vom avea şase meciuri în deplasare, patru acasă. Toate echipele îşi iau măsuri de precauţie suplimentare. La începutul campionatului, multe echipe ne-au desconsiderat, lucru care a fost în favoarea noastră, dar în retur va fi foarte greu. Eu încerc să fiu cât se poate de realist şi optimist. În vară am făcut şase transferuri, dintre care patru sau cinci sunt titulari. Echipa a început să se sudeze, ceea ce reprezintă punctul nostru forte. Abordăm toate meciurile la victorie. Întotdeauna am jucat mai bine în retur pentru că am avut timp să punem la punct relaţiile de joc. Mai avem probleme, cum ar fi lipsa de omogenitate. Sunt echipe precum Dej, Baia Mare, Dinamo ai căror jucători sunt de doi ani împreună şi acest lucru se vede deoarece sunt tot timpul în fruntea clasamentului. Ar putea fi un obiectiv pentru noi ca anul viitor să păstrăm cât mai mulţi jucători şi să mai facem unu-două transferuri ca să ne propunem un obiectiv mai îndrăzneţ“, a spus Pascu.

Pascu: Şi când pierdem o facem la mare luptă

Antrenorul SCM-U Craiova a constatat cu mirare că oamenii din ţară se uită cu alţi ochi la echipa olteană: „La ora actuală, reprezentăm o surpriză pentru toată lumea. Chiar primim aprecieri. Lumea voleiului este ca o familie, cu oameni care nu sunt răutăcioşi. Chiar mă bucur că culegem aprecieri. Jucătorilor le creşte valoarea, au mai multă încredere“.
Pauza scurtă dintre tur şi retur nu le-a permis craiovenilor să dispute nici măcar un meci amical. În ceea ce priveşte disputa de duminică cu Remat Zalău, Pascu a menţionat că echipa merge să câştige: „Şase din zece meciuri ale noastre s-au terminat cu scorul 3-2, ceea ce demonstrează că jucăm fiecare partidă până la capăt, nu renunţăm uşor. Zalăul a schimbat antrenorul, a adus doi brazilieni şi a menţinut obiectivul – câştigarea campionatului şi a Cupei, chiar dacă nu a avut un tur bun. De fapt, cred că de la înfrângerea în faţa noastră li s-a tras. Adversarele au prins curaj şi au învins şi ele Zalău. Mergem să jucăm“.

Borota ar vrea în Bănie

Gruparea craioveană este foarte aproape să-l legitimeze pe Dan Borota, fost căpitan al echipei de pe primul loc, CVM Tomis Constanţa. Borota, care are 28 de ani şi evoluează pe postul de extremă, s-a despărţit de formaţia de la malul mării în condiţii amiabile, după ce a venit un nou antrenor în această iarnă, şi este dispus să evolueze la Craiova. Dacă transferul se va realiza, jucătorul, component al lotului naţional al României şi multiplu campion naţional cu formaţiile din Baia Mare şi Zalău, ar aduce un plus de experienţă echipei SCM-U. În lotul lărgit a fost cooptat un jucător de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“, Daniel Gurschi, care a încheiat anul trecut junioratul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS