16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, restartat de greci

Severinul, restartat de greci

Gruparea de la Dunăre şi-a reluat de ieri-dimineaţă pregătirile, noua conducere tehnică şi administrativă sperând să salveze echipa de la retrogradare

Agitaţie miercuri seară la stadionul „Municipal“, CS Turnu Severin având programată reunirea echipei în vederea reluării pregătirilor pentru retur, în care se încearcă salvarea de la retrogradare. Noua conducere administrativă a oltenilor, compusă din team managerul Stathis Smyris şi directorul de marketing Nikos Koropoulis, împreună cu cea tehnică, reprezentată de „principalul“ Jerry Gane, au susţinut o conferinţă de presă. Cu această ocazie au fost prezentaţi şi primii jucători transferaţi, 13 fotbalişti, în majoritate străini, deşi conducătorii eleni afirmau nu de mult că „nu vom face o echipă de străini, ci una de olteni“. Cei care domină sunt grecii, şapte fotbalişti semnând cu oltenii. Doi portari, Leonidas Panagopoulos şi Iosipu Stavras, ultimul fiind cooptat pentru că Mihai Neagoe nu a acceptat să revină în „grafic“, fundaşii Nikolaos Moustakis, Alexandros Biris, Konstantinidis Giorgos şi Christos Tripsas şi atacantul Tsianos Adamantions. Lista stranierilor continuă cu trei sârbi, portarul Ivan Stojanovic, mijlocaşii Bojan Dimitrijevic şi Aleksandar Arezina, un bulgar, mijlocaşul Hristov Vladimir, un fundaş croat, Antonio Asanovic, şi mijlocaşul severinean Cristian Poiană. Din lotul vechi au fost prezenţi doar Alexandru Iordan, Marius Bălău, Adrian Olah, Alex Giurgiu, Jovan Golic, Milan Mitic, Dragoş Dragalina, Florin Pătraşcu, Sergiu Arnăutu şi Alex Neacşa. Lotul vechi s-ar putea subţia însă zilele următoare dacă noii conducători nu sunt destul de convingători la renegocierea contractelor, întrucât majoritatea au depuse memorii la LPF şi pot deveni liberi de contract, nefiind plătiţi de câteva luni.

Optimismul primează în tabăra olteană

Aşa cum a mai declarat după terminarea primei părţi, antrenorul Jerry Gane a afirmat că lupta pentru evitarea retrogradării nu este pierdută. „Principalul“ severinenilor a recunoscut că marea sa problemă de acum este lipsa omogenităţii lotului, în această iarnă fiind aduşi mulţi jucători pe care nu-i cunoaşte. „Am acceptat să fac acest pas, chiar dacă ştiu că nu e o situaţie uşoară. Suntem la şapte puncte distanţă de locul care asigură salvarea de la retrogradare. Obiectivul e foarte greu de realizat, dar nu imposibil. Cred în acest proiect. Vor veni mulţi jucători noi şi ne trebuie timp pentru omogenitate“, a spus Jerry Gane.
La rândul său, directorul de marketing al clubului oltean, Nikos Koropoulis, a afirmat că este mulţumit de modul în care s-au „mişcat“ lucrurile în ultimul timp. „La Severin să ştiţi că este numai un spirit pozitiv. Când am venit erau multe lucruri de pus la punct şi, în scurta perioadă pe care am petrecut-o aici, am reuşit să realizăm destule lucruri. Încercăm să facem un club profesionist şi respectat“, a spus Nikos Koropoulis.
CS Turnu Severin a efectuat ieri-dimineaţă primul antrenament din 2013, lotul pregătit de Jerry Gane, George Biţă şi Tibi Lung cuprinzând toţi jucătorii prezenţi seara, la reunire, plus sârbul Marco Brozdic, care a evoluat până acum la formaţia Djerdap Kladovo. „Principalul“ grupării alb-albastre a precizat că încearcă să coopteze la Severin trei foşti componenţi ai Universităţii Craiova: Florin Costea, Dorel Stoica şi Mihai Dina. „Am vorbit cu Florin Costea, Mihai Dina și Dorel Stoica. Sunt jucători buni, care ne-ar ajuta în această situație. Trebuie să înțeleagă că aici nu mai sunt condițiile de la Craiova, dar sper să vină. Pe Dina îl aștept mâine la antrenament, iar despre Florin Costea pot să spun că are ceva oferte din afară și, în funcție de acestea va veni sau nu la echipa noastră“, a spus Jerry Gane, conform stiridesport.ro.
De asemenea, oficialii olteni au admis că programul de pregătire a fost „conturat“, dar mai multe detalii vor fi comunicate în zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS