9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Amariei, în Bănie

Carmen Amariei, în Bănie

Handbalista care are în palmares, printre altele, două trofee ale Ligii Campionilor câştigate cu echipa daneză Slagelse, se află în tratative cu echipa SCM Craiova. Jucătoarea de 34 de ani, care vine după o perioadă de repaus, a fost şi în 2009 la un pas să se transfere în Bănie.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova este la un pas să coopteze în lot o jucătoare cu nume, Carmen Amariei. Interul dreapta al naţionalei României, de 34 de ani, este în negocieri avansate cu clubul craiovean, informaţie confirmată de directorul Bogdan Bălan. „Jucătoarea a efectuat un control medical la Policlinica Sportivă din Craiova, am purtat o discuţie pentru un transfer până în vară. În perioada următoare, sportiva se va alătura lotului craiovean la antrenamente şi sper să ne înţelegem şi să devină jucătoarea noastră“, a declarat Bălan pentru GdS.
Carmen Amariei vine după o perioadă de inactivitate. Jucătoarea originară din Cluj, care ultima oară a evoluat la divizionara secundă Terom Z Iaşi, s-a accidentat în luna mai a anului trecut la turneul de promovare-retrogradare de la Buzău, acolo unde a participat şi SCM Craiova. Vara trecută, Amariei s-a operat de menisc la genunchiul drept, apoi a urmat o perioadă de recuperare. Experimentata jucătoare nu a fost ferită de accidentări în lunga sa carieră. „Ăsta e norocul meu. Am adunat deja şase operaţii la genunchi, de ligamente şi menisc, plus una la umăr“, se plângea handbalista vara trecută, înaintea intervenţiei la genunchiul drept.
Amariei s-a despărţit cu scandal de gruparea ieşeană. Finanţatorul echipei Terom Z Iaşi, Florin Zamfir, o acuza pe jucătoare, în luna mai a anului trecut, că „s-a dat accidentată“ şi că a refuzat să mai participe la antrenamente şi la turneul de promovare, pentru că speră să fie declarată liberă de contract şi lăsată să se transfere la altă echipă. Zamfir a declarat atunci în presă că Amariei a încasat de la Iaşi suma de 59.800 de euro şi nu şi-a făcut datoria.

Un CV impresionant

Carmen Amariei este o jucătoare cu un CV impresionant. A evoluat la echipele Oltchim Râmnicu Vâlcea, Besançon, Randers, Slagelse, „U“ Jolidon Cluj, Rulmentul Braşov, FC Copenhaga, Hypo Viena, Viborg şi Terom Z Iaşi. În palmaresul său are două titluri de campioană naţională la junioare I, campioană mondială la junioare (Brazilia, 1995), medaliată cu bronz la CM junioare (Coasta de Fildeş, 1997). Cu Oltchim, Amariei a câștigat de trei ori consecutiv, între 1997-1999, Liga Națională de handbal feminin şi Cupa României. În anul 1999, Carmen Amariei s-a transferat la echipa franceză Besançon, unde a rămas până în 2004. În această perioadă, Amariei a devenit de două ori campioană a Franţei, în 2002 şi 2003. Tot în 2003, ea a câştigat Cupa Cupelor cu echipa din Besançon.
În 2004, Amariei se transferă în Danemarca, la clubul Randers HK, dar se mută în acelaşi an la campioana Danemarcei, Slagelse FH, antrenată de fosta glorie a handbalului danez, Anja Andersen. La Slagelse, Amariei a avut o carieră fulminantă, câştigând de trei ori consecutiv Campionatul și Cupa Danemarcei, în 2005, 2006 și 2007, şi de două ori Liga Campionilor EHF, în 2005 și 2007. În 2006, Slagelse a fost eliminată din Liga Campionilor încă din sferturile de finală. Performanţa obţinută cu Slagelse în 2007 a fost deosebită, deoarece echipa a câştigat medaliile (cupa şi campionatul Danemarcei) fără să piardă nici măcar un singur meci, pentru prima dată în istoria clubului danez, iar Amariei a fost desemnată cel mai bun inter dreapta din campionatul danez.

SCM Craiova – „U“ jolidon Cluj 24 – 24

Handbalistele de la SCM Craiova au remizat aseară, în Sala Polivalentă, cu vicecampioana „U“ Jolidon Cluj, scor 24-24 (13-11). Elevele lui Bogdan Burcea au făcut un meci mare şi au fost aproape să-şi adjudece victoria. În ultimele secunde de joc, pasa portarului Ildiko Barbu, care a prins o zi mare, nu a mai ajuns la coechipiera sa Carmen Ilie. Pentru SCM Craiova au evoluat: Munteanu, Mitran, Barbu, C. Ilie, Florica, Ianaşi, Băbeanu (5 goluri), Gogoriţă (3), Apipie (5), Pătuleanu, Briscan (6), E. Nicu (3) şi Dincu (2). La „U“ Jolidon Cluj au evoluat: Petroczi, Florea, Paraschiv (1), Dincă (1), Laslo, R. Mihai (1), Ivan, Chintoan (5), Tivadar (4), Tetean, Ţurcaş, Cartaş (5), Senoccico (7), Vădineanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS