5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii, optimişti: „Doi solist la Iaşi!“

Severinenii, optimişti: „Doi solist la Iaşi!“

Jucătorii formaţiei CS Turnu Severin sunt conştienţi că doar o victorie cu Iaşiul, în Moldova, i-ar putea relansa în acest sezon

Victoria din Cupa României, cu CS Mioveni, le-a redat jucătorilor de la CS Turnu Severin încrederea în propriile forţe, un lucru benefic ţinând cont că îi aşteaptă o partidă extrem de importantă în campionat. Gruparea olteană va întâlni duminică, de la ora 19.00 (Dolce Sport 1), în deplasare, pe CSMS Iaşi, partida contând pentru runda a zecea din Liga I. Acest „derbi al suferinţei“ este privit cu optimism de jucătorii olteni, care sunt convinşi că vor face o partidă bună şi vor contabiliza toate cele trei puncte.
„Ne aşteaptă un meci foarte-foarte greu, dar nu ne este frică. Am urmărit meciul Iaşiului cu Astra (pierdut cu 1-4 – n.r.) şi pe cele de dinainte, şi ştim la ce să ne aşteptăm de la ei şi cum să-i surprindem. Se poate spune că este un derbi al suferinţei, pentru că nici noi şi nici ei nu am câştigat până acum în Liga I. Diferenţa este că noi am jucat de fiecare dată un fotbal frumos, ofensiv, dar am avut ghinion foarte mult. Sper ca odată cu meciul din Cupă, cu Mioveniul, să fi terminat cu pasa proastă. Dacă ar fi să fac un pronostic, aş merge pe doi solist la acest meci“, a declarat fundaşul craiovean Alin Buleică, pentru GdS. „Am revenit în Oltenia şi mă simt bine. Cei de aici, de la Severin, au fost atenţi cu mine. Ştiţi cum este, cu cât eşti mai aproape de casă, cu atât mai bine. Ideal ar fi fost să fiu acum cu Universitatea în Liga I, dar… Îmi doresc foarte mult să fac o treabă bună la Severin“, a completat Buleică.

Revine Napoli pe bancă

Şi atacantul Cosmin Vancea este de părere că deznodământul de la Iaşi va fi favorabil severinenilor. „Nu se poate să pierdem la Iaşi. Eu zic că vom obţine cel puţin un punct. Îmi doresc foarte mult să marchez, dar mai întâi trebuie să joc. Important este ca echipa să obţină un rezultat pozitiv, nu cine marchează“, a punctat Cosmin Vancea.
CS Turnu Severin va fi condusă de pe bancă şi de Nicolo Napoli, italianul ispăşindu-şi în meciul de cupă cea de-a doua etapă de suspendare primită după meciul cu FC Vaslui, neexistând nici un fel de indisponibilităţi în lotul severinenilor. Formaţia olteană a plecat încă de vineri spre Iaşi, cu autocarul, Marius Bălău şi compania înnoptând la Ploieşti, urmând ca sâmbătă să se continue deplasarea spre Moldova. „Încercăm să evităm oboseala, în felul ăsta avem o şansă în plus să obţinem ce ne-am propus“, a explicat Marian Zaharia, directorul sportiv al grupării de la Dunăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS