10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Selecţia va fi continuă“

„Selecţia va fi continuă“

Noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin a României a spus că nu există titulare de drept şi că orice jucătoare care va avea evoluţii bune la echipa de club va fi convocată la lot

Gheorghe Tadici şi-a început zilele trecute, oficial, activitatea la naţionala feminină de handbal, după ce în vară a bătut palma cu Federaţia Română de Handbal (FRH), având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio (2016). Înainte de prima competiţie la care vor participa jucătoarele tricolore, Trofeul Carpaţi, programat săptămâna viitoare la Oradea, Tadici a vorbit despre obiectivele sale la naţională. „După patru ani revin la naţională. Am regăsit multe nume noi, jucătoare care sper că îşi doresc să facă performanţă cu prima reprezentativă în următorii patru ani. În acest timp, în care probabil vom lucra împreună, îmi doresc ca ele să vină cu inima deschisă la lot şi să obţină cel puţin aceleaşi rezultate ca şi predecesoarele lor din ultimii cinci-şapte ani“, a spus selecţionerul, într-un interviu acordat Prosport.
Experimentatul antrenor a punctat că va face selecţie continuă şi că nici o jucătoare nu are postul asigurat: „Pentru Trofeul Carpaţi am convocat 20 de handbaliste pentru vizita medicală, însă numai 17 au participat. Ţăcălie, Burghel şi Nechita au accidentări serioase şi sper să-şi revină cât mai repede, să arate şi să demonstreze că merită să fie la naţională. Nechita are genunchiul umflat, dar m-a asigurat de dorinţa ei necondiţionată de a veni la prima reprezentativă, de a participa la CE 2012 din luna decembrie, când vom întâlni Rusia, Islanda şi Muntenegru. Ce trebuie însă reţinut, selecţia va fi continuă în cei patru ani, nimeni nu va avea statut de senator de drept. Uşa rămâne deschisă şi la intrare, şi la ieşire. Abia aştept să revină şi Cristina Neagu. Am vorbit cu ea şi cred că sunt toate şansele să fie la Campionatul European, la fel ca şi Ţăcălie. Sunt două jucătoare încă tinere, care pot ajuta echipa în următorii ani. O aştept şi pe Zamfir, dar şi alte handbaliste care pot avea un cuvânt de spus“.

Trei craiovence
în lotul naţional

Gheorghe Tadici şi-a alcătuit şi echipa tehnică pentru acest ciclu olimpic. Colaboratorii lui Tadici sunt antrenorul de la SCM Craiova, Bogdan Burcea, şi Florin Pera. Naţionala a disputat joi şi vineri, la Râmnicu Vâlcea, două amicale în compania campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea. După aceste meciuri, jucătoarele au plecat la Oradea, unde pe 3-4 octombrie vor susţine două amicale cu Olanda, apoi vor participa la Trofeul Carpaţi, la care au mai fost invitate reprezentativele Ungariei şi Ucrainei (5-7 octombrie). La acest turneu, lotul României va fi împărţit în două. Din naţionala României fac parte şi trei handbaliste de la SCM Craiova: Dana Băbeanu, Mihaela Briscan şi Ana Maria Apipie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS