13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele craiovene, doar o victorie la „Cupa Ardealul“

Voleibalistele craiovene, doar o victorie la „Cupa Ardealul“

Singura echipă pe care au învins-o jucătoarele de la SCM-U Craiova a fost CSM Sibiu, elevele lui Dudaş suferind înfrângeri în faţa formaţiilor din Târgu Mureş, Blaj, Constanţa şi Bacău

Patru înfrângeri şi o victorie. Acesta este bilanţul echipei feminine de volei SCM-Universitatea Craiova la ediţia 2012 a „Cupei Ardealul“, turneul organizat la Târgu Mureş la finalul săptămânii trecute.
În deschiderea turneului, oltencele au fost învinse de gazde, Medicina Târgu Mureş, cu scorul de 3-0, apoi au fost depăşite de Volei Alba Blaj, cu acelaşi scor.
În al treilea meci a venit singura victorie pentru formaţia antrenată de Mircea Dudaş, în faţa formaţiei CSM Sibiu (scor 3-1), apoi SCM-U Craiova a fost învinsă pe rând de campioana 2004 Tomis Constanţa (scor 3-1) şi vicecampioana Ştiinţa Bacău (scor 3-0). Voleibalistele craiovene au câştigat patru seturi şi au pierdut 13. A fost primul turneu când antrenorul Dudaş a avut la dispoziţie toate jucătoarele din lot, ultimele sosite fiind argentiniana Aylin Pereira, dar şi liberoul Ioana Pristavu.

Dudaş nu a fost interesat de rezultate

Antrenorul Mircea Dudaş nu este îngrijorat după rezultatele de la Târgu Mureş. „Pentru noi a fost un turneu util. Nu m-au interesat rezultatele, pentru că noi ne-am antrenat în formulă completă doar o săptămână. Am văzut echipe din prima divizie, care se află în diverse stadii ale pregătirii. Cred că echipa din Constanţa va fi o formaţie tare, la fel ca şi Ştiinţa Bacău. Mi-a plăcut foarte mult şi Medicina Târgu Mureş, o echipă care poate învinge pe oricine pe teren propriu“, a declarat antrenorul oltean pentru blocaut.ro.
Managerul secţiei de volei de la SCM-U Craiova, Dan Pascu, a apreciat că lipsa de omogenitate şi-a spus cuvântul. „Echipa a avut evoluţii oscilante la Târgu Mureş. Este în urmă cu pregătirea, deoarece două dintre fete s-au alăturat târziu lotului. De vină pentru întârzierea argentinienei Aylin Pereira este Federaţia Internaţională, care a tergiversat formalităţile legate de transfer, cu toate că noi am plătit toate taxele. În ceea ce o priveşte pe Ioana Pristavu, aceasta a fost convocată la naţionala României“, a spus ieri Pascu.
La turneul de la Târgu Mureş au participat următoarele jucătoare: Aylin Pereira, De Santos, Ramona Postea, Sorina Buz, Andreea Smultea, Ana Maria Udubaşa, Adriana Bobi, Alexandra Badea, Mihaela Ilian, Adriana Vâlcu, Andreea Matei şi Ioana Pristavu.

Mâine debutează
în Cupă

Alb-albastrele vor susţine mâine prima partidă oficială din noul sezon în Cupa României. Primul adversar al oltencelor va fi CSM Sibiu, chiar echipa pe care au învins-o în weekend la Târgu Mureş, iar partida tur se va desfăşura pe terenul formaţiei sibiene. Returul este programat câteva zile mai târziu, sâmbătă, de la ora 16.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie.

Rezultatele Craiovei la Târgu Mureş

SCM-U Craiova – Medicina Târgu Mureş 0-3 (11-25, 22-25, 20-25); Volei Alba Blaj- SCM U Craiova 3-0 (25-17, 25-13, 25-20); CSM Sibiu-SCM U Craiova 1-3 (25-23, 19-25, 18-25, 18-25); SCM-U Craiova – 2004 Tomis Constanţa 1-3 (18-25, 25-23, 17-25, 17-25); SCM-U Craiova- Ştiinţa Bacău 0-3 (13-25, 14-25, 21-25).
Clasament final: 1. 2004 Tomis Constanţa (14 puncte), 2. Ştiinţa Bacău (12 p), 3. Medicina Târgu Mureş (10 p), 4. Volei Alba Blaj (6 p), 5. SCM-U Craiova (3 p), 6. CSM Sibiu (0 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS