12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, lider cu strigături

Pandurii, lider cu strigături

Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj 2-1
Stadion „Municipal“, spectatori: 7.000.
Au marcat: Maxim ‘50-p., Răduţ ‘81-p. / Bastos ‘52.
Pandurii: Lazăr – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Maxim (‘87, Rusu), Nistor, Răduţ – Grigoraş, Lemnaru (‘68, Boutadjine), Ibeh (‘59, Matulevicius).
Antrenor: Petre Grigoraş.
CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Sepsi (‘64, Nicoară) – G. Mureşan, Godemeche (‘71, Luis Alberto) – Aguirregaray (‘86, Rui Pedro), Bastos, Camora – Bjelanovici.
Antrenor: Ioan Andone.
Cartonaşe galbene: Viera / Bjelanovici, Nicoară, Ivo Pinto, G. Mureşan.
Cartonaş roşu: Cadu ‘90+4.
Au arbitrat: Cr. Balaj – Cr. Nica, R. Ghinguleac.

Gruparea olteană a reuşit o nouă minune contra campioanei CFR Cluj şi a demonstrat tuturor că eşecul usturător de la Ploieşti a fost un accident

Pandurii Târgu Jiu a învins, duminică, pe teren propriu, cu 2-1 (0-0), formaţia CFR Cluj, într-un meci din etapa a 9-a a Ligii I, în urma căruia gorjenii au revenit pe primul loc al clasamentului, cel puţin până la confruntarea dintre Steaua şi Rapid, care s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei. Cei care au deschis scorul au fost oltenii, Maxim transformând cu precizie penaltiul acordat de Cristian Balaj la un fault comis de Sepsi asupra lui Alexandru Grigoraş (1-0, ‘50). Replica ardelenilor a venit imediat, Bastos a trecut uşor de Viera şi l-a învins pe Lazar cu un şut în forţă de la 16 metri (1-1, ’52). Pandurii au marcat golul victoriei tot în urma unui penalti, de data asta acordat pentru un henţ la Gabi Mureşan, Răduţ executându-l pe Felgueiras cu un şut la colţul din stânga al porţii (2-1, ’81).
De menţionat că antrenorul clujenilor, Ioan Andone, a fost trimis în tribune la finalul primei reprize, pentru proteste, iar Cadu a primit direct cartonaşul roşu în minutul 90+4 după ce l-a lovit intenţionat pe Nistor.

Grigoraş, în culmea fericirii

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, a afirmat că echipa sa a dat dovadă de caracter în meciul cu CFR Cluj, motiv pentru care şi-a lăudat toţi elevii. „Felicit echipa în primul rând. Nu ştiu dacă a fost un meci spectaculos, dar a fost intens. Cred că am avut nervii mai tari şi încrâncenarea din teren merită toate laudele. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire. Astea sunt meciurile tari, fericirea este cu atât mai mare. Mă bucur mult că am reuşit să ne revenim după eşecul de la Ploieşti, sunt convins că ne-am revenit. Nu comentez arbitrajul, dar o să revedem fazele. Domnul Balaj a fost mai aproape şi a văzut altfel fazele. Ştiţi cum este, uneori eşti avantajat, alteori dezavantajat. Nu ştiu deocamdată dacă toate deciziile luate în favoarea noastră au fost corecte sau nu, specialiştii pot decide“, a explicat tehnicianul gorjenilor, la DigiSport.

Paszkany spumegă

Înfrângerea de la Târgu Jiu nu le-a picat deloc bine oficialilor de la CFR Cluj, care au pus înfrângerea pe seama arbitrului Cristian Balaj. „Este un arbitraj tipic, făcut cu ură împotriva unei echipe. O să mai trimit încă un referat la UEFA şi sper să nu mai prindă acest bufon meciuri internaţionale. Balaj are o oftică mai veche împotriva noastră, pentru că i-am mai făcut odată un referat. Să ştiţi că forul continental ţine cont de aceste lucruri, mai ales dacă vin dintr-o zonă cu credibilitate. Iar noi avem credibilitate“, a declarat patronul ardelenilor, Arpad Paszkany.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS