25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, furat cu aprobare

Severinul, furat cu aprobare

Liga I
FC Vaslui – CS Turnu Severin 2-1
Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.
Au marcat: Niculae (‘76), N’Doye (‘90+2) / Moutinho (‘89).
FC Vaslui: D. Coman – Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu – N’Doye, Stanciu (’46, Varga) – Antal (’63, Dias), Sburlea (’79, Caue), Sânmărtean – M. Niculae.
Antrenor: Marius Şumudică.
CS Turnu Severin: Marinescu – Mitic, Bălău, Dandea, Giurgiu – Buleică (’79, Neacşa), Golic (’73, Pătraşcu), Olah, Al. Zaharia – Abba (’46, Thomas), Moutinho.
Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Sălăgeanu, Milanov / Mitic, Moutinho, Buleică, Neacşa, Marinescu, Pătraşcu.
Au arbitrat: C. Botaş – S. Zoltan, Ed. Ungureanu.

Elevii lui Napoli şi Jerry Gane au fost furaţi de arbitrul Cătălin Botaş, a cărui greşeală decisivă a primit „aplauzele“ lui Mitică Dragomir

Fotbalul românesc se degradează cu fiecare etapă, arbitrii îşi fac de cap, iar, mai nou, sunt şi lăudaţi pentru că apără interesele anumitor patroni, prieteni cu şefii FRF şi LPF. După o „greşeală involuntară“ a lui Alexandru Tudor în meciul Petrolul – Pandurii, scor 4-0, Voiculeţ fiind eliminat că aşa i s-a năzărit fluieraşului, luni seară a venit rândul celeilalte formaţii oltene din Liga I, CS Turnu Severin, să fie umilită. În rolul „principal“ a fost Cătălin Botaş, care a „tras“ finuţ cu FC Vaslui până spre finalul jocului din Moldova, când a „comis-o“ grav, în minutul doi din prelungiri, trimiţând toate cele trei puncte în contul trupei finanţate de Adrian Porumboiu. Marius Niculae a deschis scorul în minutul 76, Hugo Moutinho a egalat norocos (‘89), iar FC Vaslui, una dintre pretendentele la titlu, a beneficiat de un „cadou“ din partea lui Botaş, „centralul“ închizând ochii la un fault evident comis de N’Doye asupra lui Alex Dandea, fază care s-a soldat cu golul de 2-1 (‘90+2).

Napoli, contrat de Mitică

Ce a urmat e strigător la cer. Pe lângă faptul că au „curs“ cartonaşele galbene în tabăra severineană pentru proteste, antrenorul Nicolo Napoli a fost trimis în tribune pentru că a cerut explicaţii. Italianul nu s-a putut calma şi a criticat, la Digi Sport, maniera de arbitraj, semnalând totodată declinul fotbalului românesc, dar a primit imediat „bobârnace“ din partea şefului LPF, Mitică Dragomir.
„Sunt dezamăgit de arbitraj! Eu nu vorbesc despre arbitri, dar azi (luni – n.r.) am fost furaţi cu un punct. Eu nu pot protesta, că sunt antrenor. Nu ştiu de ce m-a eliminat. Meritam un punct. Ce facem? Aşa nu se poate. Sunt foarte fericit pentru echipa mea, am jucat foarte bine. Am semnat un contract până în iarnă. Vedem ce facem, sper să scap echipa de retrogradare“, a spus Nicolo Napoli.
„Dacă Vasluiul a câştigat, e foarte bine! Au câştigat şi gata! Vasluiul este deocamdată în grafic. Pandurii erau revelaţie şi au luat patru cu Petrolul. La fotbal se poate întâmpla orice. Ce caută Napoli aici, dacă e fotbalul în regres?“, a cuvântat Dumitru Dragomir.

Porumboiu: Am jucat submediocru

Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, nu a văzut fault la golul lui N’Doye şi şi-a certat echipa. „Dacă nu tratezi fotbalul cu respect, se întâmplă ce se întâmplă. Şi dacă veneau de la nuntă, câţiva jucători ar fi jucat mai bine. Îmi dau foarte mult de gândit. Am jucat submediocru. Nu am reuşit să practicăm un joc de calitate. M-am obişnuit, de acum sunt tăbăcit. Te supără treburile astea“, a declarat Porumboiu. „Am văzut reluările, cine invocă ceva la faza asta, atunci nu a văzut bine. A fost un luft al jucătorului Dandea. Pentru mine nu sunt condiţiile îndeplinite pentru acordarea unui fault în atac. Am văzut de trei ori reluările“, a completat Porumboiu.
Nici Ousmane N’Doye nu a fost fair-play: „Nu sunt arbitru să ştiu dacă am faultat la gol“.
Antrenorul Marius Şumudică nu a comentat faza litigioasă şi a punctat că este singurul vinovat pentru victoria chinuită cu CS Turnu Severin. „Am fost lipsiţi de luciditate şi la 1-0 am crezut că e meciul terminat. Nu-mi explic cum am primit acel gol, dar am avut şansă şi a câştigat echipa care a meritat. Nu se poate pune sub semnul îndoielii victoria. N-am avut prospeţime, dar o vom arăta în perioada următoare. E vina mea că a fost mai greu acum, pentru că am mers la Poiana Braşov şi i-am muncit pe băieţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS