16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, primul „duş rece“

SCM, primul „duş rece“

Handbalistele oltene au suferit ieri primul eşec din campionat, fiind învinse în deplasare, de HCM Baia Mare, la nouă goluri diferenţă, scor 31-22, după ce la pauză fuseseră conduse la 12 goluri diferenţă

SCM Craiova a înregistrat ieri prima înfrângere în actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin. Oltencele au evoluat în deplasare, pe terenul formaţiei HCM Baia Mare, echipă care, la fel ca SCM, nu cunoscuse gustul înfrângerii în primele două runde.
Maramureşencele au câştigat fără probleme partida, scor 31-22 (21-9), jucătoarele pregătite de Costică Buceschi dominând în totalitate meciul. Pe fondul ratărilor pe bandă rulantă ale handbalistelor craiovene, gazdele şi-au acontat cele două puncte puse în joc încă după primele zece minute disputate, când HCM a marcat nouă goluri, iar SCM – doar unul singur. În minutul 14, HCM Baia Mare a condus la nouă goluri diferenţă (13-4), cele două jucătoare împrumutate de la Oltchim, Melinda Geiger (6 goluri) şi Eliza Buceschi (5), reuşind să înscrie gol după gol. În minutul 26, băimărencele conduceau la o diferenţă de 13 goluri (19-6).

Ianaşi n-a ratat nimic de la şapte metri

În zadar încerca antrenorul SCM Craiova, Bogdan Burcea, să le dea elevelor sale indicaţii preţioase în timpul de odihnă, pentru că fetele tot nu reuşeau să „perforeze“ poarta adversă. Singurul lucru care a mers au fost aruncările de la şapte metri, unde Andreea Ianaşi, internaţională de tineret, a avut un procentaj de sută la sută, marcând şase goluri din tot atâtea lovituri de la şapte metri acordate formaţiei oltene. La pauză, HCM Baia Mare, formaţie cu pretenţii la un loc de cupe europene, avea un avans de nouă goluri, marcând 21 de goluri din 24 de aruncări spre poartă. Fetele de la SCM Craiova au revenit de la vestiare cu mai multă ambiţie, au reuşit să se apropie pe tabelă şi să evite un eşec mult mai drastic. Ce-i drept, antrenorul gazdelor şi-a permis în repriza secundă să înlocuiască titularele cu jucătoare tinere.
Pentru SCM Craiova au evoluat: Ionica Munteanu – Carmen Ilie (2 goluri), Andreea Ianaşi (7, 6 de la 7 metri), Alexandra Gogoriţă (3), Dana Băbeanu (1), Mihaela Briscan (2), Andreea Mitran (1). Au mai intrat: Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu (portari), Ana Maria Apipie, Cristina Florică (4), Andreea Dincu (1), Andreea Pătuleanu, Ana Maria Hamciuc.
Bogdan Burcea se aştepta la un meci greu la Baia Mare, dar nu la o înfrângere la scor. „A fost o prestaţie sub aşteptări a echipei noastre. Am început slab partida şi nu ne-am mai revenit. Mergem mai departe şi trebuie să ne concentrăm foarte serios pentru jocul cu HCM Roman de sâmbătă“, a spus antrenorul craiovencelor.
 
Energia, debut victorios

În etapa inaugurală din Liga Naţională masculină, Energia Pandurii Târgu Jiu a obţinut prima victorie, în faţa propriilor spectatori. Gorjenii au trecut de CSM Ploieşti cu scorul de 27-25 (14-12). Antrenorul Energiei, Liviu Andrieş, a mizat pe jucătorii: Jelovcan, Rădulescu, Motoi – V. Popescu, Apolzan (6 goluri), Asoltanei (2), Dragnea (2), Ilieş (3), Cărăgui, Enache, Şandru (7), Giotoiu (5), A. Popescu, Mazilu (2) şi Mledenciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS