14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii de la Universitatea, imbatabili în Germania

Spadasinii de la Universitatea, imbatabili în Germania

Fraţii Raluca şi Alin Sbîrcia, ambii de la CS Universitatea Craiova, s-au impus la un turneu internaţional în Germania. Craiovenii au dominat competiţia, obţinând cinci clasări pe podium.

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova au participat, recent, în premieră, la un turneu internaţional în Germania, la Ratzeburg, competiţie care se numeşte „Drumul sării vechi“ şi care a renunit 84 de concurenţi la masculin şi 39 la feminin, din nouă ţări.
Scrimerii craioveni, pregătiţi de antrenorii Dumitru Popescu şi Mircea Alecu, au dominat categoric turneul ajuns la ediţia a 53-a, ocupând primele trei locuri la fete şi locurile întâi şi trei la masculin. Excelent s-au descurcat fraţii Raluca şi Alin Sbîrcia, ambii adjudecându-şi trofeele puse în joc. La spadă feminin, podiumul a fost ocupat în totalitate de reprezentantele CS Universitatea, după cum urmează: 1. Raluca Sbîrcia, 2. Oana Puiu, 3. Diana Donoiu. Pe locul cinci s-a clasat colega lor de club Alice Tudor. În întrecerea masculină s-a impus Alin Sbîrcia, iar pe locul trei s-a clasat colegul său Dorian Pârvan. Alţi doi spadasini de la CS Universitatea Craiova, Daniel Nica şi Robert Sfârloagă, au ocupat locul 11, respectiv 12.

Lăudaţi de presa germană

Prestaţia românilor i-a impresionat pe organizatori, dar şi pe reprezentanţii mass-media, care au asistat la cele peste 1.000 de asalturi. Publicaţia www.herzogtum-direkt.de a avut numai cuvinte de laudă la adresa spadasinilor din Craiova, mai ales a fraţilor Sbîrcia, pe care i-a numit „Fraţii români Raluca şi Alin Sbîrcia, imbatabili cu spada“. Aceeaşi sursă menţionează că Alin Sbîrcia a reuşit să-l învingă în finală pe reprezentantul ţării gazdă, Toni Kneist (SC Berlin), cu scorul de 15-9. Interesant este că Kneist a ajuns pentru a şaptea oară în finală şi a fost învins de tot atâtea ori.
Antrenorul Dumitru Popescu a spus la revenirea în România că sportivii de la CS Universitatea au impresionat prin tehnica lor: „Participarea la acest concurs, primul din noul sezon, a fost utilă, nu numai pentru că am reuşit atâtea clasări pe podium, ci pentru că am lăsat o impresie bună ca şi club. Sportivii noştri au fost remarcaţi pentru conţinutul tehnic, în condiţiile în care au înfruntat adversari dintr-o ţară cu o şcoală de scrimă puternică precum Germania“.  Luna septembrie va fi încărcată de concursuri pentru spadasinii de la CS Universitatea Craiova. Primul va fi Cupa „En Garde“ de la Bucureşti, weekend-ul viitor, apoi vor urma un concurs în străinătate, la Cracovia, Campionatul Naţional de juniori de la Craiova, apoi Cupa României – la Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS