11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTecău revine în echipa de Cupa Davis

Tecău revine în echipa de Cupa Davis

Cel mai bine clasat jucător român a acceptat convocarea pentru disputa România-Finlanda din Cupa Davis, de la mijlocul  lunii viitoare. După Victor Crivoi, şi Tecău a devenit „spărgător de grevă“, după ce în trecut cei doi au boicotat meciul cu Olanda, supăraţi că Andrei Pavel fusese schimbat abuziv din funcţia de căpitan nejucător.

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat ieri că a primit confirmarea din partea lui Horia Tecău (cel mai bine clasat jucător român, locul 6 la dublu) că va participa la confruntarea cu Finlanda (14-16 septembrie, Cluj), alături de jucătorii Victor Crivoi, Florin Mergea, Alex Luncanu şi Andrei Dăescu. „Mă bucur foarte tare de revenirea lui Horia Tecău, care va fi astfel şi portdrapelul echipei noastre, după ce a fost portdrapelul României la JO de la Londra. Mă bucură că se ajunge la o normalitate în Cupa Davis şi salut gestul lui Horia, căruia îi ţinem pumnii la US Open şi sperăm într-o evoluţie excelentă a sa. Crivoi şi Mergea au anunţat de câteva zile că vor veni, iar Tecău, Luncanu şi Dăescu, după ei, duminică fiind termenul-limită transmis prin convocări. Nu e decis deocamdată cum vom juca la dublu, vom anunţa cu zece zile înaintea competiţiei. Am vorbit şi cu Hănescu şi Ungur, nu au fost trimise convocări oficiale, dar totul e deschis acum. S-a spart blocada, în care eu, personal, nu am crezut niciodată. Și băieţii sunt aşteptaţi cu braţele deschise. Dacă Hănescu şi Ungur se decid să vină, suntem aici. Se conturează încet echipa şi ne cresc şi şansele să ne menţinem în grupa I“, a declarat Ciprian Porumb, pentru Mediafax.
La începutul acestui an, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil, Victor Crivoi şi Horia Tecău au anunţat că refuză să mai răspundă convocărilor dacă Andrei Pavel nu este reinstalat în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis. Fără ei, în luna aprilie, România a fost învinsă cu 5-0 de către Olanda în meciul pentru calificarea în barajul Grupei Mondiale.
 
Morariu: A dat dovadă de înţelepciune

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a salutat decizia celui mai bine clasat jucător de tenis al nostru şi şi-a exprimat speranţa că şi ceilalţi care n-au răspuns încă la convocare vor avea puterea să pună interesele naţionale mai presus de cele personale. „Tecău a dat dovadă de înţelepciune. Mă bucură gestul lui şi sper ca el să fie urmat şi de ceilalţi jucători“.
România va întâlni Finlanda la Cluj-Napoca, între 14 şi 16 septembrie, în cadrul Grupei I a Zonei Euro-Africane.  Dacă tricolorii vor pierde confruntarea, vor juca un meci de baraj cu Danemarca, în octombrie, şi dacă vor părăsi terenul învinşi şi atunci vor coborî în Zona II Euro-Africană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS