3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDana Băbeanu, trimisă de Oltchim să ajute Craiova

Dana Băbeanu, trimisă de Oltchim să ajute Craiova

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a achiziţionat-o vineri, sub formă de împrumut de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, pe jucătoarea de naţională Dana Băbeanu

Înainte de plecarea spre Ungaria la puternicul turneu amical „Szabella Cup“, programat în acest weekend, oficialii campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, au dat publicităţii numele celor trei jucătoare pe care le vor împrumuta în sezonul 2012-2013, deoarece lotul condus de danezul Jakob Vestergaar este foarte numeros. Cele trei fete sunt portarul Mihaela Smedescu, Eliza Buceschi şi Dana Băbeanu. Primele două au optat pentru HCM Baia Mare, iar Băbeanu a ales SCM Craiova, în condiţiile în care fusese dorită insistent de managerul Zalăului, Gheorghe Tadici. „Am decis ca cele trei să fie transferate sub formă de împrumut unor echipe din Liga Naţională care le pot asigura continuarea pregătirii lor şi dezvoltarea calităţilor handbalistice pe care acestea indiscutabil le au, dar care în formula actuală de echipă şi la obiectivul propus de club nu ar avea posibilitatea să le exprime meci de meci. Cluburile arătate interesate de împrumutul celor trei şi-au demonstrat disponibilitatea cooptării lor şi totodată au asigurat clubul Oltchim că se vor ocupa ca toate cele trei sportive să devină, pentru sezoanele viitoare, componente de bază ale echipei Oltchim“, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al echipei vâlcene.
Aceeaşi sursă menţionează că Băbeanu, Smedescu şi Buceschi „au posibilitatea revenirii la echipa Oltchim în cazul accidentării vreunei jucătoare din lotul Oltchim“.

Avea concurenţă puternică la Oltchim

Revenind la Dana Băbeanu, jucătoarea în vârstă de 23 de ani născută la Râmnicu Vâlcea evoluează pe postul de inter stânga şi coordonatoare de joc, iar la Oltchim pe postul de inter mai evoluau Alexandrina Barbosa, Adina Meirosu, Katarina Bulatovici, Eliza Buceschi, Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu.
Băbeanu face parte din echipa naţională a României (senioare), iar anul trecut, în luna decembrie, a participat la Campionatul Mondial din Brazilia, unde a marcat zece goluri.
Din sezonul 2008-2009 şi până în toamna anului 2011, Băbeanu a jucat împrumutată la HC Zalău. După trei ani și jumătate, începând cu 31 decembrie 2011 s-a întors la clubul Oltchim. De altfel, în presezon antrenorul echipei din Zalău, Gheorghe Tadici, a încercat să o readucă pe valoroasa jucătoare la clubul din Zalău, dar până la urmă aceasta a acceptat să evolueze la Craiova, sub comanda lui Bogdan Burcea.
Dana Băbeanu ar putea debuta în acest weekend pentru noua sa echipă, la Cupa Craiovei, turneu amical găzduit de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, care se va desfăşura după următorul program: sâmbătă: 9.30: SCM Craiova – CSM Slatina, 11.30: HCM Roman – Cetate Deva, 16.00: Roman – Slatina, 18.00:  Craiova – Deva; duminică: 9.00: Slatina – Deva, 11.00: Craiova – Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS