16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cupa Craiovei“ la handbal, cu echipe modeste

„Cupa Craiovei“ la handbal, cu echipe modeste

Turneul amical de handbal feminin organizat mâine şi poimâine de SCM Craiova nu va aduce vreo echipă de top. Un motiv ar fi acela că partidele nu se vor disputa în Sala Polivalentă, ci în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, neomologată pentru a găzdui meciuri de prima ligă.

Ediţia a şasea a turneului amical de handbal feminin „Cupa Craiovei“, organizat de SCM Craiova, nu se va desfăşura în Sala Polivalentă, aşa cum se aşteptau mulţi iubitori ai acestui sport, ci în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei, una neomologată pentru Liga Naţională.
Acest lucru a atras după sine refuzul mai multor echipe de top de a veni la turneu. În aceste condiţii, alături de echipa gazdă, mâine şi duminică vor lupta pentru trofeu alte trei formaţii modeste, două de divizia A, Slatina şi Deva, şi una de Liga Naţională, HCM Roman, turneul urmând să se dispute după sistemul „fiecare cu fiecare“, iar la final se va întocmi clasamentul. Mâine sunt programate patru partide, două dimineaţa şi două după-amiaza, iar duminică ultimele două, după cum urmează: mâine: 9.30: SCM Craiova – CSM Slatina, 11.30: HCM Roman – Cetate Deva, 16.00: HCM Roman – CSM Slatina, 18.00: SCM Craiova – Cetate Deva; duminică: 9.00: CSM Slatina – Cetate Deva, 11.00: SCM Craiova – HCM Roman.
Formaţia din Bănie, antrenată de Bogdan Burcea şi Grigore Albici, s-a întors zilele trecute de la un turneu puternic din Germania, unde a ocupat ultimul loc, şase, după ce a evoluat în companie selectă:  HC Thuringer (campioana Germaniei), Byasen Trondheim (Norvegia, participantă în preliminariile Ligii Campionilor) şi Bayer Leverkusen (Germania). Oltencele au pierdut meciurile la diferenţe destul de mari şi, în plus, s-a accidentat şi Mihaela Briscan, incertă pentru acest turneu.

Au plecat Lăzărin şi Pătuleanu,
au venit Ecaterinescu şi Hanciuc

În ceea ce priveşte lotul SCM Craiova, acesta a suferit unele modificări. Au plecat pivotul Irina Lăzărin, dar şi Mihaela Pătuleanu, ambele la Galaţi, şi au venit Ana Maria Ecaterinescu şi Ana Maria Hanciuc. „Ecaterinescu şi Hanciuc nu au semnat încă. Pătuleanu a plecat deoarece am considerat că nu ne mai putea ajuta în acest sezon, iar la Irina Lăzărin prefer să nu spun motivul“, a spus ieri antrenorul Bogdan Burcea.
Din lot mai fac parte: Ildiko Barbu, Ionica Munteanu, Maria Vlăsceanu (portari), Ana Maria Apipie, Mihaela Briscan, Andreea Dincu, Cristina Florică, Alexandra Gogoriţă, Andreea Ianaşi, Carmen Ilie, Andreea Mitran, Elena Nicu şi Andreea Pătuleanu.

Filiaşi, prima opţiune pentru meciurile din campionat

Întârzierea mai mult sau mai puţin justificată a inaugurării Sălii Polivalente din Craiova i-a determinat pe oficialii echipei feminine de handbal să treacă tot sala din Filiaşi ca prima opţiune pentru a găzdui meciurile echipei de pe teren propriu, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. Cel mai probabil, primele două partide din luna septembrie de pe teren propriu, cu HCM Roman (9 septembrie) şi Galaţi (29 septembrie), se vor diputa în sala din Filiaşi, care are o capacitate de 150 de locuri.

HCM Roman a adus campioanele din Turcia şi Macedonia

HCM Roman, una dintre echipele care participă la turneul de la Craiova, şi-a prezentat weekendul trecut lotul într-o companie selectă, la competiţie fiind invitate campioanele Turciei și Macedoniei, dar și ocupanta locului al patrulea din campionatul Ucrainei. Echipa gazdă, antrenată de Corneliu Bădulescu şi Dan Moisii, a reuşit să-şi adjudece trofeul. Sperăm că şi SCM Craiova va reuşi să aducă o echipă cu nume la un eventual meci de prezentare, deşi este greu de crezut că acest lucru va mai fi făcut în condiţiile în care noul sezon din Liga Naţională va debuta pe 6 septembrie.

Ediţiile anterioare ale Cupei

2007 (ediţia I): Echipe participante: SCM Craiova, DWAR Craiova, CNOE Râmnicu Vâlcea, CSM Cetate Deva. A câştigat: Deva; 2008 (ediţia a II-a): SCM Craiova, Deva, Slatina, Drobeta Turnu Severin. A câştigat: Deva; 2009 (ediţia a III-a): SCM Craiova, Ploieşti, Deva, Metalurg Skopje (Macedonia). A câştigat: SCM Craiova; 2010 (ediţia a IV-a): SCM Craiova, Ploieşti, Slobozia, CSM Bucureşti. A câştigat: CSM Bucureşti; 2011 (ediţia a V-a, desfăşurată la Filiaşi): Galaţi, Braşov, Zajecar (Serbia).  A câştigat Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS