9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEliza Maria Dan a cucerit „Trofeul Ardealul“

Eliza Maria Dan a cucerit „Trofeul Ardealul“

Tenismana de la CS Triumf 2000 Craiova, antrenată de Constantin Stănescu, a câştigat turneul de categoria I de la Deva, fără să piardă vreun set

Jucătoarea craioveană de tenis Eliza Maria Dan, de la CS Triumf 2000 Craiova, s-a impus fără probleme la categoria de vârstă 16 ani din cadrul unui turneu găzduit de oraşul Deva, dotat cu „Trofeul Ardealul“. Eleva lui Constantin Stănescu a reuşit să obţină medalia de aur după un parcurs foarte bun, câştigând toate meciurile fără a pierde vreun set.
Pornind din poziția de favorită principală, Eliza, care are 15 ani, şi-a respectat blazonul, practicând un tenis de foarte bună calitate, apreciat de organizatori şi specialiștii prezenți la turneu. Adversarele întâlnite au avut un nivel bun de joc şi au încercat să-i smulgă măcar un set Elizei, dar tenisul jucat de craioveancă nu le-a dat nici o speranţă.
Astfel, în primul tur, sportiva de la CS Triumf 2000 Craiova a întâlnit-o pe Laura Marcu, de la CSS Târgu Jiu, de care a dispus cu scorul de 6-0, 6-2. În turul al doilea, adversara sportivei din Bănie a fost Andra Niţescu, de la CS Braşov Tennis Academy, pe care Eliza a învins-o cu 6-3, 6-3, după un meci mai strâns decât o arată scorul.
În ultimul meci al turneului, Eliza a jucat cu Adelina Cucerzan, de la CS Pro As Sibiu, care a încercat să facă tot posibilul pentru a câștiga meciul, dar jocul variat şi plin de virtuţi tehnice al Elizei nu i-a lăsat nici o speranță, fiind învinsă cu 6-2, 6-3.

Va ataca titlul naţional în 2013

Pentru rezultatele sale, craioveanca a primit o medalie de aur, diplomă şi numeroase premii în obiecte. În clasamentul naţional, cele 500 de puncte obţinute îi vor aduce jucătoarei o ascensiune remarcabilă care s-o propulseze spre vârful ierarhiei la categoria de vârstă 16 ani, unde speră că anul viitor va obţine titlul de campioană naţională.
La acelaşi turneu, tot de la CS Triumf 2000 Craiova a mai participat o sportivă, Victoria Dragomirescu, la categoria 12 ani. Aceasta a obţinut locul trei, pierzând în semifinale în faţa Andrei Unghianu (UTA Arad) cu 6-4, 6-3. În primul tur, craioveanca a învins-o pe Lisa Margău (CS Tenis Star Târgu Jiu), cu 6-1, 6-1, iar în turul doi a trecut de Alexandra Gorceag (CS Vulcan Hunedoara), cu 6-1, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS