30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Turneul din Germania a fost un câştig

Burcea: Turneul din Germania a fost un câştig

Handbalistele de la SCM Craiova s-au clasat pe ultimul loc la puternicul turneu internaţional din Germania „Sparkassen Ladies Cup“, dar antrenorul Bogdan Burcea consideră că elevele sale au avut mult de câştigat în urma confruntărilor cu adversare puternice din Europa

Componentele echipei feminine de handbal SCM Craiova au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la un turneu de verificare în Germania, „Sparkassen Ladies Cup“. Competiţia, una de tradiţie, ajunsă la ediţia a 20-a, a reunit la start şase formaţii, dintre care două din România, Craiova şi HC Zalău, formaţie antrenată de selecţionerul Gheorghe Tadici. La ediţia aniversară, organizatorii au invitat patru echipe de top din Europa, două din Germania – Bayer Leverkusen (echipă care a dat în ultima ediţie de campionat cea mai bună jucătoare din Bundesliga, pe Laura Steinbach) şi HC Thuringer (campioana Germaniei, grupare care va participa în Liga Campionilor), una din Franţa – Handball Metz (participantă în Cupa EHF) şi una din Norvegia – Byasen Trondheim (care va participa în preliminariile Ligii Campionilor).
Cele două echipe româneşti au făcut parte din grupe diferite. SCM Craiova a fost repartizată în grupa B, alături de HC Thuringer şi Byasen Trondheim, iar HC Zalău în grupa A, alături de Handball Metz şi Bayer Leverkusen.
Craiovencele, conduse de pe margine de Bogdan Burcea şi Grigore Albici, au pierdut la diferenţe destul de mare de scor ambele meciuri din grupă. În primul, Mihaela Briscan şi colegele sale au fost învinse de Thuringer, scor 26-16 (12-8), iar în cel
de-al doilea au fost depăşite de norvegiencele de la Byasen Trondheim cu un scor mult mai categoric, 34-12 (14-5).

Recompensă: o navetă de bere şi o şampanie

În meciul pentru locurile 5-6 formaţia din Bănie a întâlnit pe Bayer Leverkusen, formaţia germană impunându-se la zece goluri diferenţă, scor 27-17 (15-9).
SCM a încheiat astfel turneul pe ultimul loc, şase, dar dincolo de scoruri, antrenorul Bogdan Burcea a spus că în urma celor trei partide elevele sale au avut mult de câştigat. „Într-adevăr, dacă ne uităm pe rezultate sunt trei eşecuri, dar, dincolo de aceste scoruri care sunt greu de «digerat», pot spune că acest turneu a reprezentat o experienţă unică pentru fete şi totodată frumoasă. Am luat contact cu alte modele de handbal şi alte stiluri şi sper că această experienţă ne va ajuta în campionat“, a spus pentru GdS tehnicianul handbalistelor oltene. Interesant este că, la festivitatea de premiere, cele şase echipe au primit premii inedite, câte o navetă de bere şi câte o şampanie mare. Delegaţia craioveană, care cuprinde 15 jucătoare, va ajunge astăzi în ţară.
HC Zalău a încheiat turneul pe locul patru. Sălăjencele au obţinut o victorie şi o remiză în grupă, apoi în semifinale au fost învinse de Thuringer (scor 18-15), iar în finala mică au cedat, la un singur gol, în faţa norvegiencelor de la Byasen Trondheim (scor 26-25).
Turneul a fost câştigat de Metz, care a învins în finală pe Thüringer cu 31 – 29.

Rezultatele turneului din Germania
Grupa A:  Bayer Leverkusen, HC Zalău, Handball Metz
Bayer Leverkusen – HC Zalău 25 – 26 (15 – 14)
HC Zalău – Handball Metz 21 – 21 (12 – 13)
Bayer Leverkusen – Metz Handbal 27 – 29 (12 – 15)
Grupa B: Thüringer HC, Byasen Trondheim, SCM Craiova
Thüringer HC – SCM Craiova 26 – 16 (12 – 8)
Byasen Trondheim – SCM Craiova 34 – 12 (14 – 5)
Thüringer HC – Byasen Trondheim 26 – 24 (14 – 13)
Semifinale:
HC Zalău – HC Thüringer 15 – 18 (10 – 7)
Metz Handbal – Byasen Trondheim 26 – 18 (15 – 9)
Finala mare:
Metz Handbal – Thüringer HC 31 – 29 (19 – 13)
Finala mică:
Byasen Trondheim – HC Zalau 26 – 25 (15 – 12)
Meci pentru locurile 5-6:
Bayer Leverkusen – SCM Craiova 27 – 17 (15 – 9)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS