21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii nu au spor în Liga I

Severinenii nu au spor în Liga I

CS Turnu Severin – Universitatea Cluj 1-1
Stadion „Municipal“, spectatori 4.000.
Au marcat: Paul Abba ’83 / V. Dinu ‘7.
CS Turnu Severin: Marinescu – Buleică, Bălău, Dandea, Giurgiu – Moutinho (‘60, Golici), Mitici, Fl. Pătraşcu (‘46, Olah) – Thomas (‘69, Abba), Vancea, Zaharia.
Antrenor: Marian Bondrea.
Universitatea Cluj: Balauru – Krumov, Da Silva, Christou, Mendy – Paulinho (‘64, Tobă), Muzac (‘58, Szilagyi), V. Gheorghe, Dos Santos – V. Dinu (‘65, R. Iancu), Cleiton. Antrenor: Cristian Dulca.
Cartonaşe galbene: Thomas ‘33, Dandea ‘54, Golici ‘84 / V. Gheorghe ‘9, ‘18, Dos Santos ‘23, ‘42, Balauru ‘67, Szilagyi ‘84
Cartonaşe roşii: V. Gheorghe ‘18, Dos Santos ‘42
Au arbitrat: S. Colţescu – Ed. Ungureanu, D. Ciocănea.

Trupa lui Marian Bondrea nu a găsit drumul spre victorie nici după această a cincea etapă, obţinând doar un egal cu „U“ Cluj, chiar dacă a jucat cu doi oameni în plus mai mult de o repriză

Spiritul de luptă şi mentalitatea de învingător pe care le afişează Marian Bondrea şi staff-ul său tehnic nu se regăsesc şi la jucătorii pe care îi antrenează, altfel nu se explică „averea“ mult prea mică din clasamentul Ligii I. Ultima „ispravă“ a oltenilor de la Dunăre s-a consumat vineri seară, când au primit vizita celor de la Universitatea Cluj, partida încheindu-se cu o remiză, scor 1-1, şi aia obţinută cu greu. „Şepcile roşii“ au deschis scorul prin Valentin Dinu, în minutul 7, diferenţa menţinându-se până la finalul primei părţi, cu toate că arbitrul central Sebastian Colţescu le-a arătat cartonaşul roşu de două ori clujenilor, V. Gheorghe (‘18) şi Dos Santos (‘42) fiind trimişi în tribune, pentru faulturi dure.
La reluare, Marius Bălău şi compania au căutat insistent golul egalizator şi, eventual, pe cel care să le aducă primul succes pe prima scenă a ţării. Cosmin Vancea, Joel Thomas şi Alex Zaharia au prins o nouă zi nefastă, ratând cu seninătate câteva bune oportunităţi de a înscrie. Cel care a „dres busuiocul“ a fost Paul Abba, „uitat“ prin tribune la meciurile anterioare, nigerianul marcând în minutul 83 pentru 1-1, rezultat care s-a consemnat şi la finele celor 90 de minute regulamentare de joc.

Oltenii – supăraţi, clujenii – revoltaţi

La finalul jocului, antrenorul secund Jerry Gane a afirmat că această remiză nu îi satisface pe severineni. „Nu ne mulţumeşte acest punct, având în vedere ocaziile şi faptul că am avut atâta timp doi oameni în plus pe teren. Vom analiza acest meci şi vom încerca să remediem din mers lucrurile, pentru că pot fi remediate. Băieţii suferă mult, îşi doreau enorm victoria“, a spus Jerry Gane la Digi Sport.
De partea cealaltă, tehnicianul „şepcilor roşii“, Cristi Dulca, s-a declarat mulţumit cu punctul contabilizat, acuzând în termeni duri arbitrajul: „Pentru mine a fost cel mai urât meci din întreaga carieră. A fost foarte greu, vreau să îi felicit pe jucători pentru efortul şi munca depuse. Nu am văzut fazele, dar maniera în care s-a arbitrat nu mi s-a părut corectă. Nu mi se pare normal să fie un arbitru de la Craiova la Severin, dar nu eu fac delegările. Cartonaşele galbene s-au dat prea repede, nu mi s-a părut normal. Nu vreau să diminuez din meritele jucătorilor, îl respect şi îl voi respecta în continuare pe arbitru şi îmi felicit jucătorii“.

Investitorul italian
se mai gândeşte

Cele două puncte din clasament şi jocul ineficient al severinenilor par să-l fi pus pe gânduri pe investitorul italian Nicola Di Matteo, care intenţionează să achiziţioneze echipa de fotbal. Fostul patron de la Spal s-a întâlnit în dimineaţa premergătoare meciului cu Universitatea Cluj cu viceprimarul Severinului, Marius Screciu, însă nu s-a ajuns la un numitor comun. „A fost doar o primă rundă de discuţii. Nu s-a finalizat nimic, dar urmează să mai fie tratative. Domnul Di Matteo vrea să preia pachetul majoritar şi e dispus să cheltuiască atât cât e nevoie să facă o echipă bună la Severin!“, a declarat viceprimarul Marius Screciu, conform Prosport.
Cel care a intermediat această întrevedere a fost Claudio Zambon, fostul patron al Politehnicii Timişoara afirmând că nu va investi la CS Turnu Severin, dar nu exclude posibilitatea să preia o funcţie în cadrul clubului oltean. „Eu sunt aici ca asistent juridic pentru domnul Di Matteo. Dacă se va concretiza preluarea clubului, poate mă voi implica pe plan sportiv şi juridic la echipă“, a spus Zambon, însoţit la malul Dunării şi de fostul său vicepreşedinte din Banat, Mario Efrussi. „Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie. Domnul Di Matteo a avut afaceri cu mult timp în urmă în Craiova şi vrea să investească şi în fotbal în această zonă. Ori Turnu Severin, ori altă echipă!“, a precizat Efrussi.
Nicola Di Matteo a investit şi la Imolese, echipă de Serie C la care a antrenat şi Cristiano Bergodi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS