16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDinamyk Craiova a găsit formula câştigătoare

Dinamyk Craiova a găsit formula câştigătoare

Grupa de juniori sub zece ani, pregătită de Filip Popescu, a câştigat trofeul Braşov Junior’s Cup, competiţie încheiată recent, la care au mai participat şi alte formaţii craiovene

Vânătoare de trofee, cam asta au făcut juniorii craioveni în acest an. Ultima ispravă i-a aparţinut clubului Dinamyk Craiova, grupa de copii născuţi în 2003 cucerind trofeul Braşov Junior’s Cup, una dintre cele mai importante competiţii din sud-estul Europei. La turneul care a avut loc recent în inima Ardealului, şi la care au luat parte peste 200 de formaţii din nouă ţări, elevii lui Filip Popescu au înregistrat o înfrângere, 2-3 cu Constantin Dumitru, o remiză, 0-0 cu ACS Tâmpa Blue, şi şase victorii. Dinamicii craioveni au trecut cu 6-1 de LPS Vaslui Roşu, cu 4-0 de Sport Team Bucureşti, cu 4-2 de CSS Braşovia, tot cu 4-2, dar la penaltiuri (1-1 în timpul regulamentar), de FC Benţa Braşov, şi cu 3-0 de Iniţial Bucureşti (semifinală), pentru ca în finală să surclaseze, scor 2-0 (goluri Robert Jerdea, Robert Popescu), formaţia Dani Coman Piteşti.
„Copiii s-au comportat extraordinar, am fost o familie unită şi asta a contat foarte mult. Mă aşteptam să facem o figură frumoasă, de-asta am plecat de acasă, ca să câştigăm trofeul. Mă bucur nespus pentru copii, acest trofeu îi întăreşte şi îi motivează pentru viitor“, a spus, pentru GdS, antrenorul Filip Popescu, al cărui lot i-a cuprins pe următorii: Mario Enache, Gabriel Ciuciulete, Mario Isuf, Robert Traşcă, Robert Popescu, Robert Jerdea, Andi Enache, Denis Prunaru, Radu Pădureţu, Antony Bojin, Gabriel Duţă şi David Bică.
 
Robert Popescu – de la perfuzii, la cel mai bun jucător
 
De la echipa Dinamyk Craiova Under 10 s-a remarcat şi juniorul Robert Popescu, nimeni altul decât fiul antrenorului Filip Popescu, acesta fiind declarat cel mai bun jucător la categoria sa de vârstă. Interesant este că Robert a evoluat ca prin minune în finala cu Dani Coman, în care a şi marcat, el jucând după o noapte de coşmar, suferind cumplit după o toxiinfecţie medicală. „A avut o noapte cumplită, a vomat, a avut temperatură, şi a stat pe perfuzii inclusiv în ziua finalei. I-au dat jos flexura la ora 13.00, iar la 14.00 aveam meciul. Nu aveam de gând să-l folosesc, l-am trimis în tribună, lângă părinţii celorlalţi copii, dar în momentul în care făceam foaia, a coborât echipat şi mi-a spus că el trebuie să joace. Am încercat să-l conving că nu e bine ce vrea să facă şi să-l trimit în tribună înapoi, dar nu a fost chip să mă înţeleg cu el, aşa că l-am trecut pe foaie şi l-am folosit. Ce a făcut el a contat enorm pentru ceilalţi copii, le-a ridicat moralul, cred că de-asta am şi câştigat acel meci“, a povestit Filip Popescu.
De menţionat este faptul că Robert este unul dintre cei mai talentaţi juniori craioveni, el fiind declarat cel mai bun jucător la categoria sa de vârstă şi la Cupa Hagi Danone, devenind player-escort (însoţitor de jucător) la finala CE din 2012.

Performanţele celorlalte echipe craiovene
 
Oraşul nostru a avut mai multe reprezentante la Braşov Junior’s Cup, rezultatele acestora fiind dătătoare de speranţe.
La categoria Under 9, formaţia ABC Craiova, antrenată de Mircea Popa, a ocupat locul nouă, din 13 participante, în timp ce Dinamyk Craiova, antrenor Filip Popescu, a încheiat pe poziţia a şasea. „Este o clasare nesperată, deoarece această echipă am format-o în urmă cu doar trei luni“, a explicat Filip Popescu.
La Under 10, acolo unde Dinamyk Craiova a cucerit trofeul, a mai participat şi CSJ Ştiinţa U Craiova, grupa lui Vali David terminând pe poziţia a noua, din 13 echipe.
La Under 11, Dinamyk Craiova (antrenor Costel Dumitraşcu) a terminat pe locul nouă, în timp ce CSJ Ştiinţa U Craiova (antrenor Nelu Ciocan) a fost a 13-a, din 19 participante.
La Under 13, Atletico Craiova (tehnician Bogdan Niţoi) a ocupat locul şase, în timp ce Dinamyk Craiova (antrenor Ştefan Florescu) a terminat pe poziţia a 14-a, din 16 competitoare.
La Under 15, echipa Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, pregătită de Ionuţ Cimpoieru, a încheiat pe locul cinci, din 21 de formaţii aflate la start, iar la Under 16, şcolarii de la „Hanul Doctorului“ (profesor Alin Dobrotescu) au încheiat pe poziţia a şaptea, din 16 competitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS