12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, „trădat“ de fundașii naționalei

Piţurcă, „trădat“ de fundașii naționalei

Naţionala a încasat patru goluri în Slovenia, iar Pițurcă și Hagi au dat vina pe prestația jalnică a jucătorilor din apărare

România a pierdut ultimul meci de pregătire jucat înaintea startului preliminariilor CM 2014 (3-4 cu Slovenia), deși a reușit să trimită mingea în plasă de trei ori. Dacă până acum „tricolorii“ stăteau cât de cât bine în defensivă, la meciul jucat miercuri seară la Ljubljana au ieșit la iveală mari carențe în acest compartiment.
În absența unui fundaș dreapta de meserie, Victor Pițurcă a făcut din nou o improvizație cu Paul Papp, Chiricheș în axul central nu a mai fost atât de sigur ca altădată, iar Raț pe stânga nu a jucat grozav. Nici craioveanul Valerică Găman şi nici înlocuitorul său din repriza secundă, Gabriel Tamaş, nu au jucat grozav, iar portarul Bogdan Lobonţ a greşit la cel puţin un gol.
Selecționerul Piţurcă a declarat că este îngrijorat în perspectiva debutului în preliminariile Cupei Mondiale de golurile primite uşor în meciul de la Ljubljana. „Unii jucători nu au început campionatul, dar şi cei care au meciuri în picioare nu au evoluat cum trebuia. S-au comis greşeli impardonabile, de plasament. Într-un meci e posibil să mai comiţi erori, dar greşelile de plasament, de ordin tactic, nu ar trebui să se facă la nivelul acesta. E îmbucurător că am reuşit să dăm trei goluri. Asta mi-am şi dorit, să înscriem o dată sau de două ori în perspectiva meciului cu Estonia, dar îmi dau de gândit golurile primite ușor“, a declarat selecționerul României.

Hagi s-a luat
de Chiricheş

Hagi a tras și el un semnal de alarmă în ceea ce priveşte modul în care tricolorii au tratat faza defensivă. Fostul căpitan al naţionalei a afirmat că toată echipa a greşit în apărare şi s-a legat în special de greşelile lui Vlad Chiricheş. „Am primit goluri prea uşor. Lui Lobonţ nu-i putem reproşa prea multe. Toată echipa a avut probleme pe faza defensivă. Chiricheş a fost puţin superficial. A făcut o greşeală mare într-o zonă unde nu îţi permiţi aşa ceva. Dar o să înveţe. Aşa făcea şi Cristi Chivu până la 21 de ani. Chiricheş e foarte bun, dar e tânăr şi e normal să mai greşească. Uneori exagerează în momente în care ar putea juca mult mai simplu“, a declarat Gică Hagi la GspTV.

Rezultate slabe şi pentru viitorii adversari

Principalele adversare ale României din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 au obţinut rezultate slabe în partidele amicale jucate miercuri seară.
Dacă România a primit patru goluri la Ljublijana, tot atâtea a încasat și Olanda la Bruxelles, batavii înclinându-se în fața belgienilor cu 4-2. Spre deosebire de „tricolori“, olandezii au condus cu 2-1 până în minutul 75, apoi au primit trei goluri în cinci minute, în condițiile în care noul selecționer, Louis Van Gaal, declarase că dorește ca jucătorii săi să nu primească nici un gol la Bruxelles. Pentru Belgia, au marcat Benteke (‘20), Mertens (‘75), Lukaku (‘77) şi Vertonghen (‘80), iar pentru oaspeți au înscris Narsingh (‘54) și Huntelaar (‘55). O altă adversară a României din preliminarii, Turcia, a plecat cu mâna goală din Austria, unde a pierdut cu 2-0. Ambele goluri au fost înscrise la începutul întâlnirii de Kavlak (‘2) și Ivanschitz (‘6 din penalti).
Nici Ungaria nu a reușit să câștige, deși a jucat pe teren propriu cu Israelul, partida încheindu-se cu scorul de 1-1. Dzsudzsak a deschis scorul în minutul 51, iar Hemad a egalat cu zece minute înainte de final.
Estonia este singura adversară a României din preliminarii care a câștigat, balticii impunându-se pe teren propriu, scor 1-0, în fața Poloniei, o echipă care a participat în acest an la Euro. Vassiljev, în minutul 90, a marcat singurul gol al meciului.
Andorra, cel mai slab cotat adversar al „tricolorilor“ din Grupa D a preliminariilor CM 2014, nu a disputat miercuri nici o partidă de pregătire.
Primul meci al echipei României în preliminariile CM 2014 din Brazilia va avea loc pe 7 septembrie, cu Estonia, în deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS